Četvrtak, 14 Ožujak 2019 13:05

Održana tribina za mlade - Mladi i Požega

|||| ||||

- Kako se mladi mogu uključiti u donošenje odluka? Kada će Gimnazija dobiti svoju sportsku dvoranu i zašto su stali radovi na izgradnji sportske dvorane OŠ „Dobriša Cesarić“? Koje će mogućnosti mladim poduzetnicima ponuditi Poduzetnički inkubator? – bila su samo neka od pitanja koja su učenici trećih i četvrtih razreda požeške Gimnazije postavili gradonačelniku Darku Puljašiću na danas održanoj tribini za mlade nazvanoj „Mladi i Požega“. Tribinu je organizirao Savjet mladih Grada Požege, a našla se i u službenom programu obilježavanja Dana Grada.

- Politika je alat putem kojega možete puno toga dobroga napraviti, a još lakše puno toga lošega. Sve te odluke utječu i na vas, a vi na svijet gledate drugim očima. Ja kao gradonačelnik, gradska uprava i naš Savjet mladih stojimo vam na raspolaganju u svakom trenutku. Važno mi je znati kako razmišljate i u kojem smjeru idete. Većina vas otići će na fakultete, a mi smo ti koji vam moramo osigurati da se imate kamo i zašto vratiti. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Bila je prilika da svoj rad prezentira i Savjet mladih Grada Požege koji ima za cilj omogućiti sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u Gradu Požegi.

- Ovaj saziv Savjeta mladih Grada Požege je definitivno najaktivniji od svih do sada. Drago mi je što mogu reći da Gimnazija Požega sada već u drugom sazivu ima svojega predstavnika što je jako bitno. Uz organizaciju raznih tribina, seminara i konferencija, zasigurno jedan od najposjećenijih događaja koji tijekom godine organiziramo je Norijada. - rekao je Ivan Svjetličić, predsjednik Savjeta mladih Grada Požege.

Cilj ove tribine je raditi na izgradnji vizije Požege kao mjesta koje aktivno živi na kulturno-društvenom planu, a svojim sadržajem zadovoljava sve ciljne skupine građana. Mali grad s razvijenom urbanom kulturom, provokativnim građanstvom, jasno definiranim lokalnim identitetom i pametno iskorištenim resursima privlačan je za život ne samo lokalnog stanovništva nego i gostima koji ga imaju priliku upoznati.

Sudionici tribine dotakli su se brojnih tema, od izgradnje Poduzetničkog inkubatora, stvaranja povoljnih uvjeta za razvoj gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta, do uvijek aktualnog pitanja kina u Požegi i punude glazbenih sadržaja. Tribinu je moderirao Zoran Jekić, magistar edukacije Hrvatskog jezika i književnosti i Povijesti.