Četvrtak, 14 Ožujak 2019 13:22

Sudjelujte u foto natječaju Knjiga svaki dan 2019.

| |

Projekt Knjiga svaki dan podrazumijeva foto natječaj i izložbu fotografija. Fotonatječaj je uvijek temom vezan uz knjigu i čitanje. Izložba putuje i gostuje u knjižnicama na području Hrvatske. Projekt traje od 2014. godine, a podupire ga Ministarstvo kulture.

Fotografije trebaju prikazivati motiv iz književnog djela, lik iz književnog djela ili osobnu impresiju književnim djelom. Autori fotografije sami biraju književno djelo koje će ilustrirati fotografijom, bez obzira o kojoj se vrsti književnog djela radi. Autori fotografije u prijavi trebaju napisati o kojem se književnom djelu radi i kratko opisati fotografiju. Cilj natječaja je popularizacija knjige i čitanja, poticanje razmišljanja o književnom djelu i kreativne interpretacije književnog djela te poticanje kreativnog izražavanja kroz fotografiju. Natječaj je otvoren od 1. ožujka do 10. travnja 2019. godine.

lzložba fotografija "Knjiga svaki dan 2019." bit će otvorena 23. travnja 2019. u okviru programa Noć knjige. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje, a nagrađenim autorima i nagrade.

Za više info posjetite stranice Gradske knjižnice i čitaonice Požega.