Srijeda, 22 Svi 2019 10:13

Kako živjeti zdravo? Odgovor je - dođite na manifestaciju Požega zdravi grad

|| ||

Tradicionalna manifestacija „Požega zdravi grad" ove se godine održava u subotu 25. svibnja s početkom u 9 sati. Manifestacija se održava kao dio Međunarodnog dana sporta i rekreacije, najznačajnije i najmasovnije međunarodne manifestacije sporta i sportske rekreacije kojom se potiče pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom stilu života.

- Pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege po 17. put se održava sportsko rekreacijska manifestacija „Požega zdravi grad“ na kojoj prezentiramo domaće, zdrave proizvode poljoprivrednih gospodarstava, sportske udruge grada i sve zainteresirane subjekte koji promoviraju zdrav način života. Partner na manifestaciji je Brdsko biciklistički klub Požega uz čiju podršku organiziramo biciklijadu Grada Požege. – rekla je Silvija Podoljak, direktorica Ureda TZ.

Manifestacija započinje u 9 sati okupljanjem u parku kod Nikole Tesle. HPD Gojzerica organizira izlet na Požešku goru i predstavlja svoju udrugu, planinarenje i planinarsku opremu. Bit će to prilika i za predstavljanje drugih sportskih klubova i njihovih aktivnosti. Tako će Udruga zdravi život prezentirati svoj „Teen Fitness“ program, dok će Odred izviđača Požega pokazati rad izviđača, podizanje šatora, igre spretnosti i druge igre s njihovih radionica. U ovogodišnju manifestaciju uključile su se i požeške škole - OŠ Antuna Kanižlića s humanitarnom akcijom Marijini obroci, Poljoprivredno-prehrambena škola sa sadnicama cvijeća i kolačima te OŠ Dragutina Lermana Brestovac (Učenička zadruga Cucurbita) s bučinim uljem i sjemenkama te proizvodima od lavande.

U programu će sudjelovati i Policijska uprava Požeško-slavonska koja će i ove godine registrirati vaše bicikle od 9 do 12 sati, kao i Zavod za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije i Liga protiv raka Požega koji predstavljaju Nacionalni program ranog otkrivanja raka - projekt „Živjeti zdravo“
Organizaciju ovogodišnje 6. Biciklijade preuzeo je Brdsko biciklistički klub Požega. Biciklijada je rekreativnog karaktera i kao takva nije utrka. Vozit će se uz pratnju policije gradskim ulicama do Emovačkog luga, a start je u 11,30 sati.

Sve sugrađane i njihove goste pozvao je da se odazovu gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Pozivam sve naše drage sugrađane da se dođu družiti s nama u subotu. Brojne udruge pripremile su se kako bi nam priuštile mnogo dobrih, a nadasve zdravih događanja. Ukratko, imamo sve ono što utječe na podizanje kvalitete života u našem gradu. Dođite i besplatno uživajte u ljepotama prirode, rekreaciji i svim drugim sadržajima koje smo za vas pripremili. – poručio je gradonačelnik Puljašić.