Petak, 16 Kolovoz 2019 09:28

Počeli radovi na energetskoj obnovi zgrade Opće županijske bolnice Požega

|||| ||||

Odrađene su sve pripremne radnje kako bi se moglo krenuti s radovima na energetskoj obnovi zgrade Opće županijske bolnice Požega koja je vapila za obnovom i uređenjem. Radovi su počeli, u narednih deset mjeseci sve zgrade će zasjati u potpuno novom sjaju koja je investicija vrijedna gotovo 20 milijuna kuna. 

Projektom je predviđeno da će se zamijeniti novima svi već dotrajali prozori na zgradi bolnice, izmijeniti i druga stolarija te postaviti LED rasvjete u svim prostorijama.

Kreće se s radovima prvo na onoj najstarijoj zgradi u sklopu Opće županijske bolnice koja je sagrađena daleke 1936. godine na kojoj je još uvijek, ali ne zadugo, originalna stolarija. Redoslijedom će se ići s radovima i na drugim dijelovima pripadajućih zgrada.

Radove izvodi specijalizirana i dokazana tvrtka iz područja poslova energetske obnove, Jukić-dam d.o.o. iz Otoka kod Sinja koja je izabrana na provedbi postupka javne nabave. Za očekivati je da će se naći i neke požeške tvrtke kao kooperanti koje će biti kao podizvođači u nekim radovima ili izradama stolarije.

Radovima na energetskoj obnovi će se povećati toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, toplinska zaštita vanjskog zida, toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru te zamijeniti vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta. Projektom energetske obnove obuhvaćeno je šest zgrada Opće županijske bolnice: zgrada „nove“ bolnice, zgrada „stare“ bolnice, zgrada kardiologije, RTG zgrada, zgrada uprave te patologija. Zgrada će iz energetskog razreda F prijeći u energetski razred B, a ostvarit će se ušteda toplinske energije u iznosu od 67,04%.

Podsjetimo, 24.srpnja ove godine je potpisan ugovor za izvođenje radova i održana početna konferencija projekta. Uz domaćina, ravnatelja Opće županijske bolnice Požega, prof. dr. sc. Željka Glavića na svečanosti potpisivanja, između ostalih bili su, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja Dunja Magaš, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik Vedran Neferović, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, gradonačelnik Kutjeva Josip Budmir, zamjenici gradonačelnika Požege Mario Pilon i Ferdinand Troha, općinski načelnici Kaptola i Jakšića, Mile Pavičić i Ivica Kovačević, zamjenik načelnika općine Velika Ivo Potočanac, dekan Veleučilišta u Požegi prof.dr.sc. Borislav Miličević, zamjenik načelnika Policijske uprave požeško-slavonske Dalibor Bauer, ravnatelji županijskih ustanova i institucija, brojni liječnici – specijalisti iz Opće županijske bolnice Požega, predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije na čelu s ravnateljicom Senkom Horvat i njenom suradnicom Andrejom Hajdinger i dr.

Izvor: Požega.eu portal