Petak, 27 Rujan 2019 08:15

CRO Race: vrhunski svjetski biciklisti prolaze kroz Požegu 1. listopada

| |

Utrka CRO Race, međunarodna je biciklistička utrka koja će se održati u 6 etapa kroz Hrvatsku. U prvoj etapi, koja prolazi kroz našu Županiju biciklisti će proći put dugačak 135 kilometara, a utrka će startati u Osječko – baranjskoj županiji. Biciklisti će nakon Našica ući u Kutjevo, zatim Pleternicu, Kuzmicu, Jakšić, zatim Vetovo, Kaptol, Veliku, Požegu, a cilj je u Lipiku.

Nastupit će 20 timova, a svaki tim sastoji se od 4 ili 5 osoba što znači da će u utrci sudjelovati stotinjak biciklista. Biciklisti dolaze iz raznih dijelova svijeta – Australije, SAD-a, Izraela, Italije, Austrije, Poljske, Francuske, Nizozemske, Slovenije i iz mnogih drugih zemalja, a sve će biti popraćeno dvosatnim izravnim televizijskim prijenosom u 190 zemalja diljem svijeta što će omogućiti turističku promociju Požeško – slavonske županije. Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s deset sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran na Eurosportu u trajanju od dva sata – dio etape Požega – Lipik, a ukupna trasa će biti prikazana preko sažetaka i snimaka.

Ulazak u našu Županiju, odnosno u Grad Kutjevo očekuje se oko 13.30 sati, u Požegi su biciklisti oko 15 sati, dok se u Lipiku utrka završava do 17.30. Ceste će zbog utrke biti zatvorene sat vremena prije početka utrke na svakoj ruti stoga se građani mole za strpljenje i podržavanje ovog događaja.