Četvrtak, 03 Listopad 2019 08:25

Osnovnoj školi Dobriša Cesarić Požega odobren Erasmus + projekt

| |

Osnovna škola“ Dobriša Cesarić“ u novu školsku godinu 2019./2020. ušla je i s odobrenim Erasmus + projektom koji će trajati naredne dvije i pol godine. Riječ je o projektu Life with values (Život s vrijednostima) koji vode koordinatori iz Portugala. Zemlje partneri su Španjolska, Turska, Grčka, Poljska i Hrvatska.

Projekt Life with values promovira društvene vrijednosti kao temelj društva u kojem odgajamo i obrazujemo učenike za sadašnjost i budućnost. Projekt se temelji na učeničkom poimanju društvenih vrijednosti i stavu prema razvoju pozitivnih društvenih osobina svih europskih građana. Naša škola je odabrala promovirati teme prijateljstva, zahvalnosti i jednakosti kao univerzalnih vrijednosti u svim društvima.

Cilj je nakon provedbe projekta uključiti sve naučeno u školske kurikulume. Razmjena učeničkih i učiteljskih iskustava bit će velika nagrada svim sudionicima u razvoju projekta, baš kao i razvoj multikulturalnosti, poticanje prihvaćanja različitosti i predstavljanje naše zemlje i škole stranim partnerima. Kroz mnogobrojne učeničke radionice, uporabu informacijsko komunikacijske tehnologije, susrete sa stranim partnerima učenicima i učiteljima nadamo se bogaćenju iskustava u poučavanju i odgajanju novih generacija.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 240 015, 00 EUR, od čega je Osnovnoj školi „ Dobriša Cesarić“ odobren iznos od 38 140,00 EUR. Realizirat će se ukupno 6 mobilnosti na koje će biti upućeno najmanje 20 učenika i 15 učitelja.