Srijeda, 09 Listopad 2019 12:38

Započela realizacija projekta Upravljanje kvalitetom u destinaciji Zlatna Slavonija

|| ||

Gradonačelnik Darko Puljašić susreo se danas s Đurđicom Šimičić i Anamarijom Cicarelli, autoricama projekta IQM Destination te Perom Matićem, konsultantom projekta u segmentu hotelijerstva kako bi razgovorali o dosadašnjim provedenim etapama i postignutim rezultatima. Cilj IQM Destionation projekta je iskoristiti potencijal destinacije u sinergiji destinacijskih dionika, poticanje na izvrsnost, podizanje kvalitete, međusobno umrežavanje sistemom preporuka, čime se utječe na iskorak kvalitete cijele destinacije.

Takvom međusobnom sinergijom želi se postići produženje sezone, podizanje vrijednosti i prihoda i na koncu zadovoljnog gosta i stanovnika grada Požege. Za ostvarenje ovog cilja potrebna je stalna koordinacija, edukacije, otvorena međusobna komunikacija, te mjerenje kvalitete svakog pojedinog segmenta, koji na koncu predstavlja ocjenu cijele destinacije.

U sklopu projekta, u ponedjeljak 7. listopada u prostoru Poduzetničkog inkubatoru u Požegi održane su radionice za ciljane skupine turističkih subjekata koji su iskazali velik interes za projekt, ali i potrebu ovakve vrste edukacija i umrežavanja te spremnost na kontinuirani rad do rezultata.

Partneri na ovom projektu su Grad Požega, Grad Lipik, Grad Pakrac, Grad Kutjevo, Grad Pleternica i Općina Velika te pripadajuće im turističke zajednice te kao krovne institucije Požeško slavonska županija i Turistička zajednica Požeško-slavonske županije. Tako je Požeško-slavonska županija postala prva destinacija u Slavoniji koja je krenula sustavno raditi na kvaliteti.