Četvrtak, 17 Listopad 2019 13:17

Održana radionica za prijavu na projekt Naukovanje za obrtnička zanimanja za 2019. godinu

|||| ||||

U prostorijama HGK – Županijske komore Požega danas je održana radionica za prijavu na Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2019. godinu. Riječ je o projektu kojega provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a predmet Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva,poduzetništva i obrta temeljem Programa dodjele potpora male vrijednosti za poticanje naukovanja za obrtnička zanimanja za razdoblje 2019. do 2020. godine.

Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

- Grad Požega podupire obrtnike i trudimo se pomoći onima koji marljivo rade i uistinu odgovoraju u svom poslovanju cijelom svojom imovinom. Prvi put da je netko iz ministarstva predložio kako bi došli ovdje izložiti na koji način svi vi možete doći do sredstava te se prijaviti upravo na ovaj projekt koji je s izdašnim iznosom, preko 60 milijuna kuna. Ova radionica je prilika koju smo rado prihvatili i podržali s Obrtničkom komorom. Danas vas je ovdje preko 30 i to je izniman broj, izniman zato što će puno vas prenijeti vrijedne informacije i svojim kolegama još veći broj njih usmjeriti ka projektu koji je živi projekt, koji daje rezultate. - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Radionicu je vodila Danijela Žagar, načelnica sektora za unaprjeđenje i razvoj poduzetništva i obrta iz Uprave za poduzetništvo i obrt Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Otvoreni javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 15. studenog 2019. godine, a prihvatljivi troškovi su:

- troškovi vezani uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima,
- naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji provodi naukovanje,
- nabava opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s izvođenjem naukovanja.

Više o projektu pročitajte ovdje.