Petak, 28 Veljača 2020 11:21

Uz 50. obljetnicu postojanja - Dani Glazbene škole Požega od 2. do 6. ožujka

|||| ||||

Glazbena škola Požega ove godine slavi 50 godina postojanja i 20 godina Srednje škole. Višednevni program proslave ispunjen koncertima održat će se od 2. do 6. ožujka.

Ove godine Glazbena škola Požega obilježava 50 godina postojanja. Posljednjih 28 godina škola se brzo širila, s tadašnjih 12 radnih mjesta do današnjih gotovo 70 radnih mjesta. U tom razdoblju izgrađena je i nova zgrada škole, otvorena su dva područna odjeljenja u Pleternici i Kutjevu, škola je opremljena po zavidnim standardima, a učenici pohađaju predškolsko, osnovnoškolsko, pripravno i srednjoškolsko obrazovanje. Već tradicionalno ožujak je mjesec kada Glazbena škola ljubiteljima lijepih nota poklanja višednevni koncertni program objedinjen pod nazivom “Dani škole”. No, ove godine sve je u svečanijem ruhu i u znaku obljetnica – 50 godina škole i 20 godina srednjoškolskog obrazovanja, najavio je ravnatelj škole Alen Kovačević.

- Tradicionalno koncerte povodom obilježavanja Dana škole započinjemo koncertom profesora koji će se održati 2. ožujka. Ove je godine puno veći odaziv profesora, a program će biti puno atraktivniji nego prethodnih godina.. Od 3. do 5. ožujka predstavit će se naši solisti, komorni sastavi, naših pet zborova, do naših orkestara – tamburaškog, harmonikaškog, puhačkog i na koncu naših komornih sastava. Obilježavanje 50 .godina postojanja slavit ćemo i u područnim odjeljenjima u Pleternici i Kutjevu pa će se tako 10. i 11. ožujka u Multimedijalnom centru u Pleternici predstaviti Područni odjel Pleternica, a odjel iz Kutjeva doći će na gostovanje u našu koncertnu dvoranu. - rekao je Kovačević.

Središnji događaj proslave održat će se u petak, 6. ožujka. To je svečani završni koncert na kojem će se predstaviti naša Tamburaška filharmonija koju sačinjavaju svi profesori škole i pojedini sadašnji i bivši učenici. Aranžmane za kompozicije pišemo sami, dirigirat će prof. Dominik Škrabal i kao posebni gost bivši ravnatelj Veljko Valentin Škorvaga. - najavio je ravnatelj Kovačević.

Svi koncerti počinju u 19,30 sati, a ulaz je slobodan. U pripremi je i monografija koju će izdati u slavljeničkom mjesecu.

Izvor: Slavonski.hr