Ponedjeljak, 16 Ožujak 2020 07:15

Od danas u virtualnoj učionici - počinje Škola na Trećem

| |

Od danas, ponedjeljka 16. ožujka svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastavu će pratiti od kuće putem HRT-a. U “Školi na Trećem” uz nastavu hrvatskog i stranog jezika, matematike i prirode, predviđeni su veliki i mali odmor tijekom kojih će se emitirati edukativni dokumentarni filmovi, ali i nastava glazbenog, likovnog i tjelesnog.

Danas mališani od prvog do četvrtog razreda ne idu u svoju pravu školu, ne voze ih roditelji, ali ih ipak moraju probuditi na vrijeme – da bi u 8 sati bili u virtualnoj učionici, jer počinje “Škola na trećem”, na HRT3.

Naime, u uvjetima proglašene epidemije koronavirusa na području Republike Hrvatske, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno obrazovnog procesa, Hrvatska radiotelevizija se zadužuje omogućiti izvođenje nastavnog programa na daljinu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH zadužuje se pak osigurati nastavno osoblje koje će održavati nastavu po razredima, počevši od prvog razreda u najranijem terminu, prema četvrtom razredu u kasnijem terminu.

Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristiti će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku. Program će poticati učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljivati će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.

A tjelesna i zdravstvena kultura, jedan od učenicima omiljenih predmeta, u Školi na trećem postat će još atraktivnija. Vrhunski sportaši pripremaju vježbe za njih.

- Imamo nevjerojatnu sreću da su nam se odazvali vrhunski hrvatski sportaši koji će vježbati s nama, s učenicima. Radi se o svjetskim, europskim prvacima, osvajačima olimpijskih medalja. Borna Ćorić, Ana Konjuh, Stjepan Božić, Valent Sinković, Marijo Možnik… - nabraja Dario Novak s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Izvor: HRT.hr