Petak, 17 Travanj 2020 07:07

22. sjednica Gradskog vijeća održat će se 23. travnja 2020. godine

| |

Na idućoj, 22. po redu sjednici Gradskog vijeća Grada Požege, naći će se 17 točaka dnevnog reda koje su gotovo sve vezane uz donošenje odluka o uvođenju mjera za olakšanje poslovanja i života sugrađana za vrijeme trajanja epidemije uzrokovane virusom COVID-19. S obzirom na mjere Stožera CZ RH koje su i dalje na snazi, sjednica će se održati u prostoru Gradskog kazališta Požega.

Tako će gradski vijećnici u četvrtak 23. travnja raspravljati o prijedlogu Odluke o oslobađanju roditelja sudjelovanja u cijeni programa Dječjeg vrtića Požega, sufinanciranju djece u privatnim vrtićima na području Grada, o oslobađanju roditelja od plaćanja troškova produženog boravka u gradskim osnovnim školama, kao i o umanjenju iznosa godišnje koncesije za obavljanje usluge unutarnjeg linijskog prijevoza na području Grada i prigradskih naselja.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o zakupu poslovnog prostora, oslobađanju od plaćanja zakupnine za poslovne prostoru u vlasništvu Grada, dopuna Odluke o komunalnoj naknadi, o oslobađanju od plaćanja komunalne naknade za vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti, o visini spomeničke rente, kao i o obustavi njezina plaćanja.

Vijećnici će odlučivati i o dopuni Odluke o davanju u zakup javnih površina i neizgrađenog građevinskog zemljišta, o izmjenama Odluke o porezima Grada Požege, te o odgodi naplate potraživanja prisilnim putem

Raspravljat će se i prijedlogu Odluke o izmjenama Odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i nezavisnih vijećnika u Gradskom vijeću Grada Požege za 2020. godinu, kao i o umanjenju iznosa naknade za rad članovima Gradskog vijeća Grada Požege.

Dnevni red i svi materijali dostupni su ovdje.