Nedjelja, 19 Travanj 2020 12:08

Intenzivno se radi na rekonstrukciji državne ceste D38 kroz grad Požegu

|||| ||||

U tijeku su radovi na dionici državne ceste D38 kroz Požegu čiju su investitor Hrvatske ceste d.o.o. Radovi će se izvoditi u dužini od 3,02 km, a u sklopu rekonstrukcije izgradit će se šest kružnih tokova. To su spojevi Cerničke ulice i Luka puta, zatim Cerničke, Frankopanske i Štamparove ulice, Zrinske, Pavla Radića i Frankopanske ulice, kao i na križanju ulica Kralja Krešimira i Kralja Zvonimira, zatim spoj ulice Kralja Zvonimira s Osječkom ulicom, te na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Industrijske.

Projekt je podijeljen u sedam faza, a prve su na redu faze I i VII za koje je, uz lokacijsku, ishodovana građevinska dozvola.

- Faza I se provodi u duljini od 550 metara i počinje u Cerničkoj ulici prije mosta preko Orljave (zapadni ulaz u Požegu) te završava sa kružnim tokom u Cerničkoj ulici. Faza VII je duljine oko 300 metara i predstavlja u stvari dva kružna toka na kraju dionice koja je predviđena ovom rekonstrukcijom. Prvi kružni tok je ispred tvrtke „Zvečevo“ na križanju ulica kralja Zvonimira i Osječke, a drugi u nastavku preko mosta ispred nekadašnjeg autobusnog kolodvora, točnije na križanju Osječke i Industrijske ulice. – kaže Tamara Pajić iz Službe odnosa sa javnošću Hrvatskih cesta.

Navedeni radovi su ugovoreni s tvrtkom „Promet građenje“ d.o.o. iz Požege, dok je nadzor radova ugovoren s Institutom IGH d.d. iz Zagreba. Ukupno ugovorena vrijednost radova obje faze je 10,348 milijuna kuna bez PDV-a, dok nadzor za izvođenje radova stoji 424,37 tisuća kuna, također bez PDV-a, a sredstva su osigurana iz proračuna Hrvatskih cesta d.o.o. Prema ugovoru, rok izvođenja radova je 9 mjeseci, a kako je izvođač uveden u posao 1. travnja ove godine, očekuje se da bi ova tri kružna toka zajedno s 850 metara obnovljenog kolnika trebala biti izgrađena do kraja ove godine.

Predviđeno je da se kroz ove radove na navedenim lokacijama u potpunosti riješi mreža podzemne infrastrukture te izgradi novi nogostup i biciklistička staza što će pridonijeti većoj prometnoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

Foto: Slavonski.hr