Nedjelja, 19 Travanj 2020 12:22

Stožer CZ Požeško - slavonske županije - Trenutno stanje dana 19. travnja 2020.

| |

U Požeško-slavonskoj županiji danas je 19. dan bez novooboljelih osoba, u samoizolaciji se trenutno nalaze 244 osobe. Na analizu je poslano 9 novih uzoraka, te su ukupno testirane 134 osobe. Na području županije i dalje su potvrđene samo 3 oboljele osobe. Jedna oboljela osoba je hospitalizirana, te se dvije nalaze u kućnoj izolaciji. U pripremi je Odluka kojom će biti ukinute e-propusnice za kretanje unutar županije.

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je ukidanje e-propusnica za kretanje u okviru županije, uz napomenu da će za realizaciju lokalnim stožerima trebati dan ili dva.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili rizik od zaraze korona virusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.