Srijeda, 07 Svi 2014 14:39

Sportske igre mladih "osvojile" Trg Sv. Trojstva

||||| |||||

Po motom - Živimo život bez droge, jer droga uzima život – učenici osnovnih škola Požege danas su se pridružili brojnim drugim gradovima u kojima se održavaju 18. Sportske igre mladih. Na Trgu Sv. Trojstva, na kojem danas nema automobila, uz veselu vrevu učenika osnovnih škole, održana je svečanost otvorenja na kojoj je gradonačelnik Vedran Neferović zahvalio organizatorima što je Grad Požega i ove godine na karti sporta za osnovnoškolce, te im poželio da postignu dobre rezultate na gradskoj razini i da nas predstavljaju u Splitu na završnici igara, obzirom da su prošle godine postigli vrlo dobri rezultate. Početak igara označio je kratki vatromet.

Coca-Cola i SIM organiziraju ovogodišnji Coca-Cola Cup - turnir u malom nogometu (cageballu) za djecu od 12 do 15 godina. a u okviru sportsko-zabavnih manifestacija koje predstavljaju veliku uvertire u ovogodišnje Igre organiziraju i natjecanje u igri „graničar". Prvi put uvedena je utrka na 60 m za najmlađe. Najuspješniji predstavnici u dvije kategorije graničara i atletike odlaze direktno na Završnicu u Split.

Moto Igara „Živimo život bez droge jer droga uzima život" naša je misao vodilja, a uključivanje u organiziranu sportsku aktivnost pozitivno utječe na razvoj mladih osoba, usađuje im životne vrijednosti kao što su odgovornost, upornost i sposobnost za timski rad.

Pod motom - Živimo život bez droge jer droga uzima život - kroz druženje i sport, cilj je promicati način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play kao najdjelotvornija alternativa svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice Prošle godine je na Igrama sudjelovalo 84.790 djece i mladih.

REZULTATI:

U malom nogometu (cageballu) prvo mjesto osvojila je ekipa Đakića, druga je bila ekipa Katoličke OŠ – 4.B, a treći su bili Ktolička OŠ – 2. B. U "graničaru" u kategoriji djece rođene 2003. godine najuspješnija je bila ekipa Pume te su izborili odlazak u Split na finalno natjecanje, kao i ekipa Zvijezde, najuspješniji u kategoriji djece rođene 2005. godine i dalje. U tehniciranju s nogometnom loptom najbolji je bio Leonardo Ganić, a najjači udarac imao je Ivan Banušić. U trčanju na 60 metara u muškoj konkurenciji u godištu 2003. u muškoj konkurenciji najbolji je bio Emil Đaković, a u ženskoj Bianca Gerbec. Za 2005. godište u muškoj konkurenciji najbolji je bio David Abramović, a u ženskoj Katja Prce. Njih četvero također su izborili nastup na finalnom natjecanju u Splitu.