Petak, 30 Svi 2014 14:58

U subotu - Požega zdravi grad

||| |||

Već tradicionalna, 13. po redu manifestacija „Požega zdravi grad" ove se godine održava u subotu 31. svibnja od 10 sati i to na novoj lokaciji – u Parku pokraj Orljave. Manifestacija se održava kao dio Međunarodnog dana sporta, najznačajnije i najmasovnije međunarodne manifestacije sporta i sportske rekreacije kojom se potiče pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom stilu života.

Na manifestaciji će se predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa svojim zdravim proizvodima poput meda, lavande, ulja, prirodnih sokova i čajeva, a svi posjetitelji imat će priliku degustirati i kupiti namirnice domaće proizvodnje.

Ljubitelji sporta moći će pogledati ogledne treninge gradskih sportskih udruga, dok će HPD „Sokolovac" prezentirati svoje planinarske pohode i upisivati nove članove željne osvajanja novih planinskih vrhova. Oni koji svoje subotnje prijepodne žele provesti u prirodi moći će, upravo s članovima ovog planinarskog društva, pohoditi Požešku goru i to nedavno uređenom Stazom Sokola. Polazak planinara predviđen je za 9 sati ispred Gradske kuće na Trgu Sv. Trojstva, gdje se nalazi i prva poučna tabla, a cilj je na brdu Sokolovac, kod Domovinskog križa.

S livade uz Orljavu u 11.30 sati startat će i 1. Pumina biciklijada stazom dugom 9 kilometara do Zlatnog luga gdje će za sve sudionike i posjetitelje očekuje bogat zabavni i sportski program.

U aktivnosti manifestacije priključio se i Crveni križ, čiji će članovi tom prilikom prikupljati bočice vode za sve potrebite građane pogođene nedavnim poplavama te primati donacije za kupnju aparata za isušivanje vlage koji je izuzetno potreban našoj županiji. Policijska uprava Požeško-slavonska educirat će bicikliste o ispravnom ponašanju u prometu i dati poduku iz samoobrane, s ciljem prevencije krađe.

- Kako smo za ovu manifestaciju odabrali upravo park pokraj Orljave, odnosno stazu uz spomenik Nikoli Tesli, gdje će biti smješteni i štandovi, ovim putem želimo uputiti jednu inicijativu svim našim sugrađanima da dođu i daju svoje prijedloge za imenovanje ovog parka - poručila je Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice Grada Požege te pozvala sve sugrađane da se pridruže i budu dio zdravog grada Požege.