Nedjelja, 22 Veljača 2015 12:53

Godišnja skupština HPD-a "Sokolovac"

||| |||

Hrvatsko planinarsko društvo „Sokolovac" održalo je sinoć svoju Godišnju skupštinu u Planinarskom domu Lapjak u Velikoj. Između desetak točaka dnevnog reda koje su sinoć predstavljene članovima, bila je i ona kojom je dr. Antun Lovrić proglašen počasnim predsjednikom Društva.

Nazočne članove planinarskog društva i prijatelje planinara ispred Grada Požege pozdravio je Slaven Paponja, tajnik Ureda gradonačelnika, ističući kako će Grad nastaviti pomagati rad Društva, jedne od najstarijih požeških udruga osnovane daleke 1898. godine.

Nakon što su izabrana radna tijela skupštine, usvojen poslovnik o radu te iznesena izvješća o radu u prošloj godini, dr. Antun Lovrić predstavio je plan i program rada za 2015. godinu koji će biti bogat planinarskim pohodima,priredbama te školama i tečajevima.

Priznanje za osobiti doprinos razvoju požeškog planinarstva dobili su Drago Mikel i Zdenko Miletić. Priznanje za pomoć i skrb o radu HPD-a „Sokolovac" dobili su Grad Požega i Općina Velika, a za desetljeća dug planinarski doprinos i očuvanje planinarskih objekata dr. Antunu Lovriću dodijeljen je status počasnog predsjednika Društva.

- S vama sam dugi niz godina. Prohodali smo domicilno i hrvatsko gorje, ali i europsko pa čak i neke svjetske planinarske destinacije. Puno smo hodali i radili. I dalje ću, prema svojim mogućnostima, nastaviti planinarski skitati i raditi s vama – poručio je dr. Lovrić, zahvalivši se svima na počasti koja mu je dodijeljena.

Na Skupštini su najavljene i nadolazeće aktivnosti kao što je Međunarodni dan planinara 7. ožujka, potom „Papučki jaglaci" koji će se održati 22. ožujka, susret planinara pjesnika i slikara, susret planinara Slavonije i brojne druge.

Fotografije preuzete s http://www.rva.hr/.