Alati za pristupačnost

U Glazbenoj školi Požega održana praizvedba oratorija "Sveta Rožalija"

U Glazbenoj školi Požega održana praizvedba oratorija "Sveta Rožalija"

U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega je dana 9. veljače 2023. godine održana praizvedba oratorija „Sveta Rožalija“. Izvedba oratorija organizirana je u sklopu školskog projekta „Kanižlićevi dani“ u suradnji Osnovne škole Antuna Kanižlića iz Požege, Glazbene škole Požega i Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba.

Na samom početku, sve je prisutne lijepo pozdravio ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević te uputio zahvale svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja i izrazio oduševljenje velikim odzivom. Potom je riječ prepustio ravnateljici Osnovne škole Antuna Kanižlića Renati Marinić, koja se također zahvalila svima koji su doprinijeli ostvarenju ove suradnje. Velike zahvale upućene su i bivšoj ravnateljici Osnovne škole Antuna Kanižlića Mariji Samardžiji, koja je bila začetnica ove ideje.

Pod dirigentskom palicom Josipa Prajza, bivšeg učenika Glazbene škole Požega i sadašnjeg profesora Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba, izveden je oratorij „Sveta Rožalija“. Uz Mješoviti zbor Glazbene škole Požega pod vodstvom prof. Branke Horvat u pratnji gudačkog orkestra Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba, kao solisti nastupili su Ana Ticl Bušić i Kristijan Kostić, dok je narator bio Vladimir Kamenčak. Na čembalu je bila Josipa Leko, a na orguljama Lorena Herman.

Uz oduševljene posjetitelje koji su do posljednjeg mjesta ispunili Koncertnu dvoranu, oratorij „Sveta Rožalija“ poslušali su i izaslanik ministrice Ministarstva kulture i medija Žarko Španiček, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha i zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević.

FOTO: Pozega.hr/Glazbena škola Požega