Alati za pristupačnost

Zapošljavanje osoba s invaliditetom: Komunalcu Požega d.o.o. odobreno 423.626,93 EUR

Zapošljavanje osoba s invaliditetom: Komunalcu Požega d.o.o. odobreno 423.626,93 EUR

Komunalac Požega d.o.o. potpisao je, na temelju Javnog natječaja za dodjelu posebnih sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti u integrativnim radionicama, sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Ugovor o dodjeli posebnih sredstava vrijedan 423.626,93 EUR.

Riječ je o sredstvima namijenjenim zapošljavanju i održavanju zaposlenosti osoba s invaliditetom u integrativnoj radionici kroz razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa.

Odobrenim sredstvima Komunalac Požega d.o.o. će nabaviti komunalno vozilo navlakač kontejnera s dizalicom, rolo prikolicu, press kontejner, dostavno vozilo i koševe za otpad, a sve u svrhu zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom. Navedenom opremom će se unaprijediti postojeće usluge koje Komunalac Požega d.o.o. obavlja na području osam JLS, održati postojeća zaposlenost te zaposliti osobe s invaliditetom uz istovremeno omogućavanje većeg kapaciteta, ekonomičnosti poslovanja i smanjenja troškova (energija, održavanje, gorivo) što će dovesti do povećanja prihoda, rasta dobiti te omogućiti samoodrživost projekta uz novo zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Razdoblje provedbe programa je 60 mjeseci od dana nabave novih tehnologija i opreme, a najkasnije do 31. siječnja 2029. godine.

Integrativna radna jedinica, osnovana u sklopu Komunalca Požega d.o.o., trenutačno zapošljava osam osoba s invaliditetom te stručnu osobu za rad s osobama s invaliditetom koja im pomaže u svakodnevnom obavljanju radnih zadataka.

Realizacija programa integrativne radne jedinice Komunalca Požega d.o.o. provodi se uz punu potporu Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Ugovore za dodjelu posebnih sredstava potpisalo je 25 poslodavaca koji zapošljavaju osobe s invaliditetom u posebnim uvjetima, u ukupnom iznosu od 89.544.881,07 HRK/11.884.648,09 EUR, a uručili su ih Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i Damira Benc, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Ugovorima su osigurana sredstva za 20 integrativnih radionica u vrijednosti 53.448.401,33 HRK/7.093.821,93 EUR  te 5 zaštitnih radionica u iznosu 36.096.479,74 HRK/4.790.826,16 EUR.

Izvor: Komunalac Požega d.o.o.