Alati za pristupačnost

Zimska služba: Čistimo snijeg i uklanjamo granje i popucalo drveće

Zimska služba: Čistimo snijeg i uklanjamo granje i popucalo drveće

Prema informacijama DHMZ, od subote navečer na području Požege je palo 16 cm snijega. Ekipe zimske službe Komunalca Požega d.o.o. na teren su izišle u nedjelju u 1 sat s 2 kamiona i 4 traktora s ralicama i posipačima soli.

Kolnici su čišćeni u skladu s Planom rada zimske službe u Gradu Požegi prema prioritetima, brdske i ulice u kojima su smještene javne službe te potom ulice s većom frekvenciju prometa. Tijekom nedjelje na terenu je bilo 15 djelatnika od kojih je dio preraspodijeljen na čišćenje pješačkih prijelaza i nogostupa te ostalih dijelova gdje nije moguće čišćenje strojevima.

U ponedjeljak se započelo s uklanjanjem granja i drveća koje je popucalo pod težinom snijega, ponajprije u onim dijelovima grada i prigradskih naselja gdje ugrožavaju sigurnost građana i otežavaju nesmetano prometovanje automobilima. S obzirom na to da je na području grada dosta popucalog drveća i granja, uklanjanje će se obavljati i narednih dana.

Građani koji stanuju u brdskim ulicama sol za posipanje mogu preuzeti u dvorištu Komunalca Požega d.o.o., od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

Izvor: Komunalac Požega d.o.o.