Alati za pristupačnost

Gradska uprava

Grad Požega nastavlja sa sufinanciranjem sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom

Grad Požega će i u 2023. godini nastaviti sufinancirati sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom na području grada Požege, a za tu je svrhu u gradskom proračunu predviđen iznos od 11.945,00 EUR. Sufinanciranje sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom na području grada Požege u 2023. godini realizirat će se preko Veterinarske stanice Požega d.o.o.

U svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja kao i osiguranja učinkovite skrbi za napuštene životinje, Grad Požega nastavio je program sufinanciranja sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom. Kastracija pasa i mačaka je najsigurniji način na koji vlasnici kućnih ljubimaca mogu spriječiti neželjeno razmnožavanje svojih ljubimaca i na taj način izbjeći probleme koji nastanu kada se dogodi neplanirano i neželjeno potomstvo kojem treba naći novi dom, stoga pozivamo naše sugrađane da podrže ovaj program Grada Požege i na taj način ispoštuju obavezu kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca, propisanu Zakonom o zaštiti životinja.

Podsjetimo, prva Odluka o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka, i označavanje mikročipom u primjeni je od 01. srpnja 2019. godine, a zbog dobrog odaziva građana provodi se već petu godinu za redom.