Alati za pristupačnost

Bruna Simić prva je beba s područja Požege rođena u 2023. godini

Bruna Simić, prva je beba rođena na području grada Požege u 2023. godini. Bruna se rodila 2. siječnja u 17:35 i treće je dijete sretnih roditelja, majke Ivane i oca Gorana Simića iz Požege. Dok je prvo novorođeno dijete s područja naše županije Klara Sikiđić, rođena također 2. siječnja 2023. godine u 16:05 te je drugo dijete u obitelji Nikoline Petranović i Mateja Sikiđića iz Jakšića.

S prigodnim darovima, danas su ispred Opće županijske bolnice županica Antonija Jozić i gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić te načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević čestitali na prinovama ponosnim očevima u društvu ravnatelja bolnice dr. sc. Ivana Vukoje.

- Čestitam prvorođenoj bebi u našoj županiji, ali kao gradonačelnik Požege čestitam i svojim sugrađanima na prvorođenoj bebi. Čestitam Bruni dolazak među nas u Požegu. Ovo su lijepi događaji, pogotovo u vrijeme kada svi imamo dojam, ali i brojke potvrđuju, da nas je manje nego prije te da je novorođene djece sve manje u nizu godina. Nadam se da će ovakvih lijepih događaja stoga u budućnosti biti sve više. Nastojimo stvarati uvjete da se ovdje u Požegi može lijepo živjeti i nadamo se da će to doprinijeti tome da imamo i više mladih stanovnika - rekao je gradonačelnik.

- Pridružujem se čestitkama. Dakle, prvorođena stanovnica Požeško-slavonske županije je djevojčica Klara, a prvorođena Požežanka je mala Bruna. Neka budu sretni i ispunjeni blagoslovom koraci koje će vaše djevojčice činiti u djetinjstvu i svom životu. Dobri su pokazatelji da su tri bebe rođene u prva tri dana nove godine u našim bolnicama i nadam se da su to doista dobri pokazatelji za nastavak godine - kazala je županica.

FOTO: PSŽ