Alati za pristupačnost

Dan žena s Jelenom Radan, Meri Jaman & Anitom Valo

Dan žena s Jelenom Radan, Meri Jaman & Anitom Valo

Dan žena tradicionalni je program koji Gradska knjižnica Požega obilježava od 2014. godine organizacijom posebnog književnog susreta za djelatnice, suradnice ustanove i uzvanice djelatnika. Način je to na koji Knjižnica posebnu pozornost posvećuje ženama, osobito ženama koje surađuju s Knjižnicom ili osobnim prijateljicama djelatnika, ističući važnu ulogu pripadnica nježnijeg spola u književnosti, ekonomiji, politici, kulturi i društvu općenito te njihova postignuća.

Milana Vuković Runjić, Mirela Španjol Marković, Bruno Šimleša, Želimir Periš, Marina Vujčić, Ivana Plechinger i Alis Marić dosad su se kao posebno odabrani gosti u ugodnoj i opuštenoj atmosferi predstavili ženama i gošćama Gradske knjižnice Požega te su zajedno s njima obilježili taj dan, a ove su godine 8. ožujka u Knjižnici žene grada Požege provele u društvu glazbenica Jelene Radan, Meri Jaman i Anite Valo (Meritas).

Koncertom Tri priče poznate glazbenice izvele su i interpretirale pjesme autora koji su svojim umjetničkim smislom utjecali na njihov identitet i koje ih nadahnjuju, a upotpunile su ih i svojim autorskim pjesmama. Ženska publika u društvu zamjenika gradonačelnika Grada Požege dr. sc. Borislava Miličevića te nekoliko hrabrih muškaraca u pratnji, imala je priliku uživati u snažnim emocijama koje su glazbenice uspjele prenijeti svojim izvedbama i posebnoj energiji koja je zavladala na Galeriji svjetlosti. Glazbena večer, održana uz potporu Turističke zajednice Grada Požege i Grada Požege, završila je prigodnim zajedničkim druženjem.

Izvor: Pozega.hr/Gradska knjižnica Požega