Alati za pristupačnost

Završen natječaj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije „Pušenje odbaci, lovu nabaci“

Završen je natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je devetu godinu zaredom proveo Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.
Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva dobivenim kroz projekt povodom korizme imamo priliku nagraditi naše sugrađanke i sugrađane koji su se uspješno odrekli pušenja. Prvi županijski natječaj „Pušenje odbaci i lovu nabaci“ raspisali smo 2015. godine te je kroz spomenutih devet godina ukupno bilo prijavljenih 331 osoba. Od navedenog broja tijekom mjesec dana korizme u natječaju je ostalo 236 osoba, odnosno iznimno visokih 71 % prijavljenih, što govori o visokoj motiviranosti prijavljenih za prestanak pušenja, kao i važnosti korizmene odluke o odricanju od štetne navike. Naravno, kako je svakom pušaču poznato prestati pušiti nije lako, a posebno nije lako ostati nepušač dugoročno. Prema našim analizama dugotrajno, odnosno duže od 6 mjeseci prestala je pušiti trećina prijavljenih osoba što predstavlja zaista izniman uspjeh.
U utorak 28. ožujka djelatnici Službe za javno zdravstvo u prisutnosti natjecatelja koji su uspješno prestali pušiti i ravnatelja Mate Matijevića, izvukli su sretne dobitnike nagrada koje su dodijeljene
u obliku poklon bonova.
Ove se godine, iako je medijski interes bio veliki, ipak prijavio nešto manji broj osoba; točno 17 (9 M, 8 Ž) od čega je 9 odustalo pa su stoga svi natjecatelji bili nagrađeni najmanje nagradom druge vrste, odnosno sa 100 €.
Prvu nagradu i poklon bon u vrijednosti 400,00€ osvojila je gđa. Mihaela Peić, a kako je supruga bila spriječena preuzeti nagradu, nagradu je umjesto nje preuzeo suprug Ivan Peić koji je također uspješno prestao pušiti i osvojio nagradu drugog reda u iznosu od 100€ kao i: Luka Kvesić, Suzana Šarić, Nela Međugorac, Kazimir Balog, Željko Soldo i Branko Brkan.

Nakon izvlačenja složili smo se kako je svakom natjecatelju/ici najdraža i najvrjednija nagrada prestanak pušenja, a da je Natječaj malo pomogao donijeti pravu odluku.

Izvor: Zavod za javno zdravstvo PSŽ