Alati za pristupačnost

Obavijest korisnicima vodnih usluga o postupanju po zaprimljenim obračunski uplatnicama (računima)

Poštovani korisnici vodnih usluga, obzirom na uvođenje eura kao sredstva plaćanja u Republici Hrvatskoj od 01.01.2023. godine, TEKIJA d.o.o. je bila u obvezi izvršiti međuobračun isporučenih vodnih usluga do 31.12.2022. godine te izdati obračunsku uplatnicu s dospijećem plaćanja do kraja mjeseca siječnja 2023. godine pri čemu je novčani iznos na uplatnici iskazan u kunama a plaćanje se vrši u eurima.

Navedene uplatnice dostaviti će se našim korisnicima u razdoblju od 23. do, predvidivo, 27. siječnja 2023. godine.
TEKIJA d.o.o. je dužna, sukladno pozitivnim zakonskim propisima, obračunati i ispostaviti račun za isporučenu vodnu uslugu neovisno o iznosu samog računa, što dovodi do toga da neki korisnici mogu zaprimiti račune na vrlo male iznose uključujući i npr. 0,01 HRK. Obzirom da iznose do 0,03 HRK nije moguće konvertirati u euro uz primjenu fiksnog tečaja konverzije jer su manje vrijednosti od 1 centa, ovim putem Vas upućujemo da po uplatnicama za navedeno obračunsko razdoblje koje glase na iznos do 0,03 HRK ne postupate (iz niže priloženog ilustrativnog primjera takve uplatnice vidljivo je da je takav iznos već na samoj uplatnici iskazan u protuvrijednosti 0,00 eura).
Također, iz praktičnih razloga, upućujemo Vas da uplatnice za predmetno obračunsko razdoblje koje glase na iznose od 0,04 HRK pa do cca. 5,00 HRK podmirite na način da tako iskazani iznos pribrojite iznosu prve sljedeće akontativne uplatnice prilikom njenog plaćanja, a TEKIJA d.o.o. će u svojim evidencijama provesti i evidentirati plaćanje i obračunske i akontativne uplatnice.

Ovim putem Vas još jednom upoznajemo s mogućnošću plaćanja naših računa bez naknade na blagajni TEKIJE d.o.o. (Upravna zgrada, Vodovodna 1, od ponedjeljka do petka u vremenu od 07,00- 14,00 sati) te u svim poslovnicama Podravske banke d.d. Uz ispriku zbog navedenih i mogućih poteškoća prilikom plaćanja naših računa u navedenom prijelaznom razdoblju zbog uvođenja eura upućujemo Vas da nas, u slučaju eventualnih nejasnoća i daljnjih potrebnih pojašnjenja, kontaktirate na brojeve telefona: 034/312-470 (Odjel računovodstva i financija) i 034/312- 469 (Odjel komercijalnih poslova) ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
U Požegi, 25. siječnja 2023. godine.

S poštovanjem,
TEKIJA d.o.o.

obracun nalog placanja

Izvor: Tekija d.o.o.