Alati za pristupačnost

Održana izvještajna Skupština Povijesne postrojbe “Trenkovi panduri”

Održana izvještajna Skupština Povijesne postrojbe “Trenkovi panduri”

U Hotelu Grgin dol u Požegi, 28. siječnja održana je Izvještajna Skupština Povijesne postrojbe “Trenkovi panduri”. Na samom početku sve prisutne pozdravio je Vladimir Potnar, predsjednik Udruge te je predstavio izviješće o radu Udruge u 2022. godini, koja je u protekloj godini imala 32 aktivnosti i 2 radne akcije te je obilježila 25 godina svoga postojanja i 15 godina samostalnog rada. U protekloj su godini također izrađeni dijelovi novih odora - kape i košulje, a zabilježeno je 670 izlazaka u Hrvatskoj te 37 izlazaka izvan granica, gostovanja u Bosni i Hercegovini, Francuskoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji, Češkoj.

Financijsko izviješće za proteklu godinu predstavio je blagajnik udruge Kristijan Perković, a tajnik udruge Jure Šain predložio je plana rada za tekuću godinu, također je naglasio da je potreban nastavak izrade novih odora koje bi trebale biti gotove do lipnja 2023. godine. Grad Požega i Požeško-slavonska županija osigurali financijsku podršku za obnovu odora.
Predsjednik udruge iznio je potrebu izmjene Pravilnika o radu, Odluke o uvjetima za prijem u članstvo počasnih članova i članova za potporu te Pravilnika o članstvu, Skupština je jednoglasno prihvatila sva izviješća i plan rada. Za 10 godina aktivnog rada Tihomiru Kaderžabeku uručena je zahvalnica.

 Prisutnima su se također obratili zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinan Troha i gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić, te uz čestitke Tihomiru na desetogodišnjem volonterskom radu istaknuli značaj koji Povijesna postrojba “Trenkovi panduri” ima u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji, naglašavajući kako imaju njihovu punu podršku uz želje da i dalje svojim marljivim i nesebičnim radom ponosno predstavljaju grad i županiju.