Posjet ministra rada i mirovinskog sustava mr.sc. Marka Pavića međunarodnoj Ljetnoj školi znanosti u Požegi

Kategorija
Ured gradonačelnika
Datum
1.08.2018. 16:30

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić posjetit će u srijedu, 1. kolovoza, u 16:30 sati, međunarodnu Ljetnu školu znanosti koja se od 29. srpnja do 8. kolovoza održava u Gimnaziji Požega, Ulica dr. Franje 4a, Požega.

 Ljetna škola znanosti međunarodni je edukacijski i znanstveni program namijenjen učenicima srednjih škola iz cijeloga svijeta. Glavni cilj je pružiti polaznicima iskustvo rada na stvarnim znanstvenim projektima kroz praktičan pristup podučavanju znanosti te ih potaknuti na odabir karijere u znanosti. Polaznici škole rade istraživanja u malim grupama pod vodstvom mentora.

 Na Ljetnoj školi znanosti sudjeluju učenici srednjih škola iz cijeloga svijeta, a kao njihovi mentori i predavači mladi znanstvenici s najboljih svjetskih sveučilišta iz Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Austrije, Mađarske, Švicarske i drugih zemalja. Do sada Ljetna škola znanosti ugostila je više od 350 učenika iz Hrvatske, Njemačke, Francuske, Španjolske, Turske, Litve, SAD-a, Šri Lanke te mnogih drugih zemalja.
 U okviru Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ kojem je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Upravljačko tijelo, do 2023. godine dodijelit će se 17.000 STEM stipendijama, a uskoro će se pokrenuti i tematska mreža o digitalnoj pismenosti kojom će se potaknuti povećani broj radnih mjesta s dodanom vrijednošću. 
 
 

Svi datumi

Datumi: 1.08.2018. 16:30

Powered by iCagenda