×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Četvrtak, 03 Rujan 2015 09:49

Festival seli u Grabrik

||| |||

Festivalski program koji se trebao održati u petak i subotu na Trgu Sv. Trojstva preselit će u Grabrik - Sportsku dvoranu Tomislav Pirc. Presudila je vremenska prognoza koja za ove dane najavljuje kišu.

- U subotu se najavljuje velika oluja, glavni HTV-ov prognostičar je rekao da dolazi velika ciklona, koja ima široko polje djelovanja i nemoguće je da zaobiđe cijelu Slavoniju, pa tako i Požegu. – informirao je Veljko Škorvaga, direktor AURE FEST-a na danas održanoj konferenciji za novinare.

Zbog tehničkih razloga oba festivala, u petak Festival popularne glazbe i u subotu Festival tamburaške glazbe „Zlatne žice Slavonije , održat će se u sportskoj dvorani. Ulaznice će biti besplatno podijeljene od danas u Turističkoj zajednici Grada Požege, poslijepodne u šetališnoj zoni i uvečer uz pozornicu na Trgu. Jedna osoba moći će dobiti po dvije ulaznice, dok ne budu sve podijeljene. Ostalo planirano ostaje, a o mjestu predstavljanja povijesnih postrojbi još se odlučuje.

- Meni je jako žao zbog toga, jer je Trg nešto najljepše što trebamo pokazivati, da ljudi iz cijelog svijeta žele doći na Trg. Nažalost, zbog vremena ove godine to nismo u mogućnosti – zaključio je Veljko Škorvaga.

Festivalske večeri u petak i subotu imaju po dva programska dijela. Uz nove skladbe, bit će izvedeni još i hitovi svakog od izvođača, a sve će se to moći još jednom gledati u programu HTV-a.