×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Ponedjeljak, 02 Studeni 2015 11:20

U subotu: Okusi jeseni

||||| |||||

Prvi destinacijski turistički forum, manifestacija Okusi jeseni u šetališnoj zoni i razgledanje Požege uz stručnog vodstvo – tri su događaja koja organizira iduće subote Turistička zajednica Grada Požege. Bit će to jesenski dan prepun boja, mirisa i okusa koje nudi ovo godišnje doba, ujedno s nakanom da sve to bude osmišljena turistička ponuda. Turistički subjekti okupit će se na skupu pod nazivom „Turizam u Slavoniji – kako stvoriti brand“. O tome što je sve pripremljeno za iduću subotu na konferenicji za novinare govorila je Silvija Podoljak, direktorica Ureda Turističke zajednice Grada.

Forum je važan dio projekta PPS -a na kojem će se prezentirati turistički proizvodi i destinacijske menadžment kompanije – turističke agencije koje će na svojim primjerima pokazati kako uspješno već godinama rade. Na prvom destinacijskom turističkom forumu prezentirat će se projekt HTZ Hrvatska 365, te PPS destinacija „Aurea Pannonia“.

Gosti ovog Foruma su savjetnik pri HTZ za PPS projekt Milo Sršen, vlasnica turističke agencije Zrinka Šesto iz Vukovara, te vlasnica turističke agencije Omanovac iz Pakraca Zvonimir Miler. Bit će to prilika saznati kako stvoriti brand od svojeg proizvoda ili usluge, na koji način ga prodati, što je potrebno jednom proizvodu da se uspješno prezentira na tržištu, na kakvim projektima raditi, kako stvoriti atraktivan turistički proizvod i kako ga plasirati na tržište i prodati te ponuditi ga turističkim agencijama i dr. Na Forum su pozvani svi koji se bave turističkom djelatnošću od poljoprivrednih gospodarstava, restorana, prenoćišta, privatnih iznajmljivača, hotela, kušaonica, vinarija, obrtnika, poduzetnika, turističkih agencija, trgovina, ugostitelja, medija, škola te svih onih subjekata čija je djelatnost vezana uz turizam.

Nakon Forum-a u šetališnoj zoni počinje velika gastro manifestacija „Okusi jeseni u Požegi“, na kojoj će se nuditi vrući pečeni kesteni, slastice, od meda, vrhunska vinska kapljicu i drugi proizvodi domaćih proizvođača rukotvorina, suvenira i delicija. Na štandovima će se predstaviti pčelari iz cijele naše Županije koji su imali ocjenjivanje i selekciju meda te će se dodijeliti priznanja za najbolje primjerke. Bit će tu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom domaćih lješnjaka, jabuka, čajeva, ljekovitih biljaka, aronije, lavande, zatim škole i školske zadruge sa svojim proizvodima, domaći vinari, udruge koje se bave izradom nakita, suvenira, drvenih igračaka i pletenih proizvoda i rukotvorina. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu od 11 sati posjetitelje će zabavljati TS Bisernica, a ceremoniju krštenja mošta vodit će vinski kardinal Vlado Bauer uz svoje ministrante.

Za sve koji Požegu žele još bolje upoznati, organizirana je šetnja gradom uz vodstvo stručnog licenciranog turističkog vodiča Udruge vodiča požeško slavonske županije. Polazak je u 11 sati ispred Gradskog muzeja Požega .