Srijeda, 18 Studeni 2015 12:12

U subotu nas očekuje još jedna bogata Noć kazališta

|||| ||||

„Bit(n)i ili ne bit(n)i“ slogan je ovogodišnje Noći kazališta, za koju je Gradsko kazalište pripremilo još jedan bogat i raznolik program namijenjen svima. Svoja će vrata posjetiteljima požeško kazalište otvoriti šesti puta, dok se ovaj događaj u Hrvatskoj održava sedmu godinu za redom. U Noć kazališta ove se godine uključilo 85 institucija, na 78 lokacija i 42 mjesta u Hrvatskoj, a bit će prikazano 125 predstava i 80 popratnih programa. Što će sve Požežani imati priliku vidjeti ove subote rekli su nam u Gradskom kazalištu:

U sam program Noći kazališta u 18 sati u Gradskom kazalištu uvest će nas članovi Male škole kazališta, sa svojom voditeljicom Slavicom Jelić, i performansom koji će se odvijati u cijelom prostoru Kazališta, osim na pozornici. Polaznici Male škole kazališta šetat će prostorom, a ako ih posjetitelji žele poslušati, samo ih trebaju lagano dodirnuti rukom.

Prva predstava Noći kazališta započinje u 19 sati, a riječ je o kultnoj predstavi koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najizvođenija predstava na svijetu s nepromijenjenim postavom.

- To su poznate „Stilske vježbe“ s neuništivim Perom Kvrgićem i Lelom Margetić koji već 47 godina bez prestanka prikazuju ovu predstavu. Vjerujem da su Pero Kvrgić i Lela Margetić dovoljan mamac za publiku, što je na kraju krajeva publika i shvatila i za sada su sve ulaznice za ovu predstavu rasprodane – poručio je Kazimir Balog, voditelj marketinga Gradskog kazališta.

Nakon „Stilskih vježbi“ nastavlja se popratni program, ovoga puta u Kazališnoj kavani. Riječ je o skeču u kojem će sudjelovati Srednjoškolska kazališna družina i Kazališna amaterska družina. U 21:30 minuta započinje druga predstava Noći kazališta – „Četiri priče: Žene“, Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, nastale prema tekstu Želimira Periša i njegovog romana „Mučenice“.

Ulaz na ovu predstavu je besplatan,no ostalo je još samo nekoliko mjesta pa ako želite biti dio Noći kazališta nazovite 273-161 i osigurajte si ulaznicu.