Četvrtak, 14 Studeni 2013 17:09

Nastavak posjeta požeškim tvrtkama

||| |||

Nastavljajući obilazak požeških tvrtki, župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić i gradonačelnik Požege Vedran Neferović te njegovi zamjenici Mario Pilon i Darko Puljašić posjetili su i Zvečevo d.d., Požežanku, proizvodnu jedinicu Kutjeva d.d., Color Emajl d.o.o. te Magmu d.o.o.  Predsjednik uprave Zvečeva d.d., Zdravko Alvir podsjetio je kako ta tvrtka ima tradiciju dužu od 90 godina te da sada upošljava 435 radnika, a uz novu investiciju u proizvodnju, vrijednu 35 milijuna kuna, povećali su proizvodne kapacitete za 30 posto.

Mladen Itrak, predsjednik Uprave Kutjeva d.d., sa svojim je suradnicima proveo goste kroz pogon Požežanke, ukratko ih upoznavši s poslovanjem te proizvodne jedinice, ali i cijeloga Kutjeva d.d. koje kroz svoje ukupno zapošljava oko tisuću radnika.

U tvrtki Color Emajl d.o.o., vlasnik Goran Šutalo upoznao je svoje goste s planom izgradnje novoga pogona za proizvodnju kamina za što je dokumentacija već spremna. Problem za pokretanje novoga proizvodnoga pogona kamina, kazao je, jest nedostatak zemljišta.

- Grad užurbano radi na pronalaženju rješenja za to. Na sjednici Gradskog vijeća donijet ćemo odluku o izmjeni GUP-a, kako bi se što prije osiguralo oko pet hektara zemljišta za taj pogon – rekao je gradonačelnikov zamjenik Mario Pilon, dodavši kako je Gradu i njegovim čelnicima važno svako radno mjesto, a pogotovo ovako nešto što planira Color Emajl, a tiče se stvaranja preduvjeta za stotinjak novih radnih mjesta. Potporu će takvim projektima, dodao je župan Tomašević, pružiti i Požeško-slavonska županija kroz svoje mehanizme, prvenstveno kako postupak dobivanja građevinskih dozvola više ne bi bio prepreka našim gospodarstvenicima.

Direktor i vlasnik Magme d.o.o., Zdenko Prskalo, provevši goste kroz proizvodni pogon svoje tvrtke koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova koje izvoze u Njemačku i Poljsku, kazao je kako Magma zapošljava oko stotinu radnika.

Related items

 • Radni posjet Spin Valis-u Radni posjet Spin Valis-u

  Tvornicu Spin Valis, najvećeg proizvođača namještaja iz masiva u Hrvatskoj i regionalnog lidera s 490 zaposlenih, danas su posjetili župan Alojz Tomašević i gradonačelnik Vedran Neferović te izrazili svoje zadovoljstvo i čestitke za ostvarene poslovne rezultate.

  Naime, ova tvrtka izvozi 85 posto svoje proizvodnje i neprestano ulaže u novu opremu. – Investicije su preduvjet za održavanje sadašnjeg broja zaposlenih. – rekao je Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave. U ovom trenutku su pred velikim investicijskim ciklusom od 12-13 milijuna Eura. To je prije svega kogeneracija (postrojenje u kojem se iz jednog energenta istovremeno proizvodi električna i toplinska energija) u vrijednosti od oko 6 milijuna Eura, te toliko i ulaganja u znanje i informatiku, opremu i strojeve, npr. linijU za optimalno krojenje, ljepljenje, novi sušarski blok  i dr.

  – Oni koji znaju što hoće i kako to postići,  zato mogu biti i uspješni. – rekao je župan Alojz Tomašević, dodajući kako je to dokaz mogućnosti požeškog i hrvatskog gospodarstva: - Da bi se naše gospodarstvo moglo razvijati uz potporu, a sredstva postoje u Europskoj uniji, moraju se otvoriti natječaji. Ja očekujem od Ministarstva gospodarstva i drugih ministarstava da ubrzanim načinom svoju birokraciju primoraju da učine sve ono što je moguće, da se raspišu natječaji, da omoguće našim privrednicima izlazak na strana tržišta. -

  Zadovoljstvo zbog postignutih uspjeha izrazio je i gradonačelnik Vedran Neferović: - Prerađivačka industrija je imala dosta problema koje je s manje ili više poteškoća prebrodila, jer ne samo da ima jasne stavove o proizvodnji, već i na području energetike, što smatram da je vrlo dobro i prvi je takav način na našem području, kojim se afirmira na tom planu. Nadam se da u budućnosti, osim sadašnjih 490 zaposlenih možemo očekivati još radnih mjesta, što je izuzetno važno za Grad Požegu i cijelu Županiju.- rekao je gradonačelnik.

  Nakon obilaska pogona tvornice, održan je radni sastanak na kojem su istaknute neke mogućnosti zajedničkog djelovanja, kako bi se ostvarili planovi i poslovni uspjesi gospodarstva, Grada Požege i Požeško-slavonske županije. 

 • Posjeti gospodarskim tvrtkama Posjeti gospodarskim tvrtkama

  Posjetom Plamen International-u danas je započeo niz razgovora koje će župan Alojz Tomašević sa saborskim zastupnikom Franjom Lucićem i gradonačelnikom Vedranom Neferovićem održati u svim većim tvrtkama. - Cilj i svrha je biti s privrednicima i upoznati se sa stanjem u tvrtkama, ali isto tako i vidjeti koja je problematika ili na koje prepreke nailaze, a što mi možemo pomoći. – rekao je župan Tomašević. Zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić je naglasio kako je cilj biti u funkciji poduzetništva, zatim olakšavanje postupka izdavanja dozvola, povezivanje s fondovima i sl.

  - Na području Grada Požege nam je jako važno da svaka gospodarska djelatnost opstaje, ovdje je u Plamenu imamo i primjer da se tvrtka uspješno nosi sa svim izazovima na tržištu. Nadam se da ovi uspješni ljudi u perspektivi imaju planove za dalje, što ćemo u Gradu Požegi osjetiti i što će biti na dobrobit stanovnika Požege i Požeštine. To se odnosi u prvom redu radna mjesta. Ovdje ima dovoljno potencijala za to. – izjavio je gradonačelnik Vedran Neferović.

  Kako je rekao Milan Matijević, predsjednik Uprave, nakon ovakvih sastanaka vjeruje da će se konačno nešto moći mijenjati u onom dijelu gdje svakodnevno nailaze na probleme. Npr. za novu investiciju su trebali godinu dana da bi ishodili sve dozvole. Plamen International ima blizu 400 zaposlenih, svake godine povećava proizvodnju, produktivnost, dobit i izvoz, što će biti ostvareno i za tekuću poslovnu godinu. – Ovo je zrela firma, najznačajnija u Županiji po novčanim tokovima, s oko 70 milijuna kuna investicija u dvije godine bez kune kredita, s 21 posto većim prosjekom plaća u grupaciji. – istaknuo je pored ostalog član Uprave Vinko Matijević, te naveo da su sada najveći problem tehnički obrazovani stručnjaci. Niz posjeta gospodarstvenicima nastavlja se idućih dana.

   

 • Završio XIV. Obrtnički i poduzetnički sajam Završio XIV. Obrtnički i poduzetnički sajam

  Štand „Narodni vez“ iz Slavonskog Broda proglašen je najuređenijim štandom ovogodišnjeg Obrtničkog i poduzetničkog sajma. Drugo mjesto za najuređeniji štand pripalo je PG „Kristić Katica“ iz Pleternice dok je Pčelarska udruga „Zlatna dolina“ iz Požege osvojila treće mjesto. Priznanja su dobili i inozemni izlagači, TS „Ohridski biseri“ iz Makedonije i Mesarija KIMI iz Slovenije.

  Nakon bogatog trodnevnog sadržaja, modne revije i revije frizura, kulturno-umjetničkog programa, likovnih radionica i humanitarnih akcija završen je i ovaj, 14. po redu požeški Obrtnički i poduzetnički sajam. Sa željom za što uspješnijim i bogatijim sadržajem iduće godine sajam je zatvorio gradonačelnik Vedran Neferović.