Petak, 11 Listopad 2013 12:00

Gradonačelnik primio sportaše s prestižnim medaljama

|||| ||||

U zadnjih nekoliko tjedana, ponovo se pokazala povezanost Požege sa odličnim sportskim uspjesima. 19-godišnji Danijel Parac vratio se iz Budimpešte sa svjetskog prvenstva u powerliftingu sa zlatnom medaljom. Seniori Gradskog šahovskog kluba izborili su plasman za ulazak u 1. A ligu među deset najboljih šahovskih klubova u Hrvatskoj, dok su Danijel Banaj i Hrvoje Jakopčević kao dio Hrvatske reprezentacije u sportskom ribolovu na svjetskom prvenstvu u Portugalu osvojili drugo mjesto.
 
Povodom tih fantastičnih uspjeha danas ih je primio gradonačelnik Vedran Neferović u društvu zamjenika gradonačelnika Marija Pilona – Zahvaljujem vam u ime Grada Požege na ovim rezultatima u sportovima koji nisu u velikoj mjeri prezentirani požeškoj javnosti. Ovo su uspjesi na državnim i svjetskim razinama i morai ćemo kroz iduću proračunsku godinu napraviti kriterije kojima ćemo i za pojedinačne uspjehe naći načina da Grad Požega pomogne. Imati ćemo vrlo jasnu i transparentnu politiku prema sportu gdje će sve udruge i pojedinci imati jedan siguran život za funkcioniranje kako bi imali i dalje ovako odlične rezultate -  rekao je gradonačelnik Neferović.

Danijel Parac imao je fantastičnu godinu čija je kruna zlatna medalja u powerliftingu i rušenje tri svjetska rekorda na svjetskom prvenstvu održanom od 21. do 24. rujna u Budimpešti. Danijel je rekao da ni favoriziranje sudaca za domaćeg natjecatelja nije urodilo plodom, jer je zadržao smirenost i koncentraciju te postao svjetski prvak.

- On je imao sezonu iz snova jer je u prvoj natjecateljskoj godini postao državni, balkanski,europski i svjetski prvak. Još je jako mlad, uložio je puno truda i drago mi je što su mu Grad Požega i Požeški sportski savez odlučili pomoći. Siguran sam da će uz pravu podršku i sljedeće godine doći novi svjetski rekordi i nove zlatne medalje – rekao Robert Međugorac, Danijelov trener.

Dalibor Banaj osvrnuo se na svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu koje je održano u Montagrilu u Portugalu - Meni i Hrvoju ovo je treće svjetsko prvenstvo. U Rumunjskoj smo bili peti, u Italiji četvrti, a ove godine smo osvojili srebrnu medalju. Natjecanje traje 72 sata što iziskuje dobru fizičku spremu, oprema je skupa i ovaj sport možda zvuči jednostavno, ali u stvarnosti to nije tako. Ove godine ulov svih ribičkih reprezentacija bio je „slabiji“ i mi smo ulovili oko sto kilograma šarana dok smo u Mađarskoj ulovili blizu tone – rekao je Dalibor Banaj.

Nenad Vlašić, kapetan ekipe Šahovskog kluba „Požega“ zahvalio je gradonačelniku Neferoviću što je pokazao razumijevanje za šah u Požegi koji nosi reputaciju manje popularnog sporta. Požeški šahisti na prošlom su se natjecanju ponovno plasirali u prvu ligu. Vlašić je iskaknuo kako su šahisti Požege jedini športski klub koji je našem gradu još 1998. godine donio titulu državnog prvaka, a dugoj povijesti dobrih uspjeha pridonose i izuzetno dobri uvjeti za rad.

Related items

 • Županijski plivački miting Županijski plivački miting

  Povodom obilježavanja 60 godina rada Gradskih bazena Požega i osnivanja plivačkog kluba organiziran je županijski plivački miting u kojem je sudjelovalo preko 250 djece. Miting je organiziran u sklopu Požeškog kulturnog ljeta. Organizator je Plivački klub Požega, a glavni sponzor Grad Požega.

  Miting je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović. – Već 60 godina plivamo na našem požeškom bazenu svako ljeto. Mnogi roditelji ovih mladih su proplivali na ovom bazenu. Vama mladima želim da s veseljem pokažete što ljepše plivanje i što bolje rezultate – rekao je gradonačelnik, iskazavši nadanje kako će Grad Požega već sljedeće godine moći uložiti sredstva za obnovu bazena kako bi zadovoljavao moderne uvjete.

   Natjecatelji će biti podijeljeni u šest kategorija. Nastupiti će djeca rođena od 1998. do 2002. godine. Najboljima će biti podijeljene medalje i diplome.

  Požeški bazen jedan je od prvih bazena olimpijskih dimenzija u Hrvatskoj koji je bio raspoloživ za sve vrste natjecanja što je jedna vrijedna tradicija koja se danas obilježava na najbolji mogući način.

 • Članovi kluba Judokan uspješni u Grazu Članovi kluba Judokan uspješni u Grazu

   Predstavnici požeškog kluba „Judokan“ ostvarili su izvanredne rezultate na međunarodnom judo turniru u Grazu na kojem su sudjelovali natjecatelji iz 22 zemlje, sa preko 1450 natjecatelja iz 190 klubova.

  Rafael Skeleđić osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 50. kg, Bruno Jovanović osvojio je drugo mjesto u kategoriji do 50. kg – kadeti, dok je Karla Križanac osvojila 3. mjesto u kategoriji 78 kg+.

  To je turnir međunarodnog karaktera koji spada među najnačajnije u Europi. Na turniru su sudjelovali predstavnici klubova iz Rusije, Ukrajine, Izraela, Njemačke i Francuske. Po kategorijama je bilo raspoređeno između 30 i 50 natjecatelja, tako da je za jednu od medalja bilo potrebno ostvariti i do 5 pobjeda za redom. Od naših požeških predstavnika sudjelovali su još i Bruno Milobara, Josip Romić, Lana Sabo i Petra Mršić.

 • Kreativno i sportom protiv droge Kreativno i sportom protiv droge

  Izložbom likovnih radova učenika srednjih škola "Kreativni i neovisni" i početkom malonogometnog turnira u dvorani Grabrik obilježava se današnji Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga. Organizator je Zavod za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije u suradnji s Županijskim povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, Policijskom upravom i udrugom PET PLUS.

  Učenici su kreativnim crtežima, fotografijama i maštovito napravljenim likovnim radovima prikazali različite ovisnosti, kako se boriti protiv njih uz jasni stav – ne drogi! Uz informativne materijale Zavoda za Javno zdravstvo i policije, izloženi su uzorci svih opojnih sredstava i pribora za konzumaciju.
  Izložbu na kojoj su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić i Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, otvorila je dr. sc. Vesna Vlašić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško – slavonske županije. Izložba je rezultat  natječaja koji je raspisalo Županijsko izborno povjerenstvo prošle godine u četiri srednje škole, a ovaj mjesec odabrani i nagrađeni najbolji radovi. Cilj izložbe je animirati mlade ljude na svim razinama, kako bi postali svjesni ružne pošasti doba u kojem živimo, a za uspjeh borbi protiv nje potrebno je zajedničko djelovanje.
   
  Prema raspoloživim podacima stanje zlouporabe droga u Požeško – slavonskoj županiji je zadovoljavajuće, a broj slučajeva ispod državnog prosjeka. Kako posljednjih godina ove brojke rastu, ovakve i slične akcije su itekako potrebne.
  U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana protiv zlouporabe droga s namjerom fokusiranja mladih na sportski i zdravi život održava se malonogometni turnir idućih desetak dana, na kojem će sudjelovati požeški srednjoškolci.
 • KUP Hrvatske Požega Indoor Open 2013. KUP Hrvatske Požega Indoor Open 2013.

  Letački klub Bumbar domaćin je petog natjecanja aeromodelara u Požegi i KUP-a Hrvatske Požegbumbar2.jpga Indoor Open 2013. U dvorani Grabrik okupilo se preko 60 natjecatelja koji dolaze iz Zagreba, Zaprešića, Čeminca, Osijeka, Kutine, Požege i iz Nove Pazove. Natjecanje je proglasio otvorenim gradonačelnik Vedran Neferović, te se zahvalio svima na sudjelovanju. Izrazio je optimizam prema budućim danima aviomodelarstva u Požegi, jer će djelovanje kluba imati potporu i kroz zajednicu tehničke kulture Grada Požege.

  Naši požeški aviomodelari su po svojim rezultatima prvi vrhu. Dvije godine bili su ekipni prvaci Hrvatske.bumbar3.jpg - Ovu godinu smo nešto malo zakazali, možda zato što smo imali organizaciju državnog natjecanja, pa smo se više bavili organizacijom, ali se nadam da će se danas već popraviti situacija. – kaže Zoltan Bartaky, predsjednik kluba „Bumbar“.

  Klub radi već deset godina, a modelari su počeli 2007. godine, najprije učenici osnovnih škola, a sada ima članove i u srednjim školama. Natjecanje je u dvije kategorije: F1N150 s rasponom krila 15 cm, a veći su F1 N gdje nema ograničenja, ali su najčešće do 50-65 cm.

 • Drugi Međunarodni odbojkaški turnir za žene Drugi Međunarodni odbojkaški turnir za žene

  U organizaciji ženskog odbojkaškog kluba "Vallis Aurea" te u sklopu Glazbenog festivala Slavonije u Grabriku se danas održava 2. Međunarodni odbojkaški turnir za žene. Na ovogodišnjem turniru sudjeluju četiri ekipe, a osim naših Požežanki tu je i ekipa iz Slavonskog Broda te dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine.

  Turnir je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović. – Želim vam svima danas puno uspjeha i dobru odbojku. Drago mi je da se ljudi iz kluba trude da ženska odbojka u Požegi još više napreduje, a ovo je jedan od poteza da se odbojka može održati. Malo nam je ženski sport u gradu izgubio jedan identitet i treba ga sve više razvijati. Želim da uspješno i bez nekih povreda okončate ovaj turnir. – poručio je ekipama gradonačelnik.