Utorak, 09 Veljača 2016 12:38

Brojna ulaganja Tekije d.o.o. u 2016. godini na području Požege

||||| |||||

Plan investicija i investicijskog održavanja Tekije d.o.o. na području Požege i Požeštine u 2016. godini bila je tema danas održane konferencije za novinare na kojoj su buduće planove ulaganja, sanacije i izgradnje iznijeli gradonačelnik Vedran Neferović, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Skupštine Tekije d.o.o. Mario Pilon i direktor Tekije d.o.o. Ante Kolić.

Plan investicija i investicijskog održavanja obuhvaća izgradnju novih te rekonstrukciju i sanaciju postojećih objekata komunalnih vodnih građevina, dok jedan dio plana obuhvaća obveze koje proizlaze iz Plana provedbe vodno – komunalnih direktiva gdje su prostorno i vremenski definirane obveze RH, ali i jedinica lokalne samouprave i vodno – komunalnih tvrtki. Poseban naglasak stavljen je na nastavak vodoistražnih radova koji se provode u suradnji s Hrvatskim vodama, a gdje se u konačnici očekuje definiranje područja zahvaćanja dodatnih količina pitke vode u cilju osiguravanja daljnjeg razvoja vodoopskrbe Požeštine.

- U vodoopskrbi naglasak će biti na nastavku vodoistražnih radova na području Striježevice, Dubočanke i Treštanovaca. Kod izgradnje lokalnih vodovodnih mreža naglasak ćemo staviti na izgradnju crpne stanice Glavica, na izgradnju odvojka Ulice sv. Josipa, odvojka Ulice Jagodnjak, produžetak mreže u Drškovcima te na izgradnju vodovoda između ulica Ante Starčevića i Fra Grge Čevapovića – rekao je Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Skupštine Tekije d.o.o.

Dio plana posvećen je obnovi, sanaciji i modernizaciji postojećih objekata vodoopskrbe.

- Htjeli bismo riješiti drugu zonu vodoopskrbe „Grgin dol“, riješit ćemo pitanje vodne infrastrukture na Trgu sv., Terezije, potom u ulicama Ante Starčevića, kralja Držislava, Osječkoj, Josipa Kozarca, Matije Gupca u Vidovcima, Zrinka u Mihaljevcima itd. Poradit ćemo na tome da postojeći objekti na neki način dobiju svoju kvalitetniju i bolju funkciju. U vodoopskrbu planiramo uložiti 4,99 milijuna kuna – kazao je Ante Kolić, direktor Tekije d.o.o.

Kada je riječ o odvodnji i pročišćavanju otpadnih voda onda poseban segment obuhvaća aglomeracija Požega za čiju je izgradnju studijska i projektna dokumentacija u izradi. Obuhvat aglomeracije čine grad Požega te općine Velika i Brestovac. U njezinom okviru predviđena je rekonstrukcija magistralnog vodovoda Velika – Požega, izgradnja kanalizacijskih mreža u samom gradu Požegi,izgradnja kanalizacijske mreže naselja Bankovci, Kunovci, Marindvor i Štitnjak itd. Ukupna vrijednost ulaganja procjenjuje se na 134,8 milijuna kuna, dok je rok za ispunjenje ciljeva kraj 2018. godine.

U 2016. godini planiran je završetak kanalizacijskih mreža u Ulici Pavla Radića i Novom Štitnjaku te u naseljima Donji Emovci i Emovački lug. Planirana vrijednost radova je 1,38 milijuna kuna. Ovih se dana očekuje završetak i puštanje u probni rad kanalizacije mreže u Ulili sv. Vinka Paulskog.

Na red će ove godine doći i početak rješavanja dugogodišnjih problema oborinskih voda šireg područja Zagrebačke ulice i ulica Borisa Hanžekovića i Eugena Kvaternika. Isto tako, dugogodišnji problem kanalizacije u dijelu ulice jagodnjak započet će se rješavati izradom projektne dokumentacije.

- Drago mi je da postoji ovakav ambiciozan plan od kojega je aglomeracija zasigurno ono što je najvažnije za područje Grada Požege. Vjerujem da iz ovoga iščitavate da zaista i tvrtka Tekija zaista radi ravnomjerno na području cijele Požege i prigradskih naselja i rješava probleme koji su uočeni – poručio je kraj gradonačelnik Neferović.