Ponedjeljak, 25 Studeni 2013 23:04

Projekt za osnaživanje na tržištu rada

|| ||

Osnaživanje odraslih osoba na tržištu rada – naziv je projekta čija je početna konferencija za oko dvadeset polaznika održana danas Gradu Požegi, jednom od partnera projekta. Cilj projekta je osnažiti sektor obrazovanja odraslih educiranjem nastavnog osoblja, razvojem i implementacijom programa obrazovanja odraslih za prehrambene tehnologe te osiguravanjem kvalitetne radne snage za potrebe industrije. Projekt je odobren u sklopu IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala, grant shema Izgradnja kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih.

- Jako je dobro što je Grad Požega partner projekta, kako bi se određene predrasude uklonile, da se shvati da je znanje dostupno svima koji imaju volju i energiju za dodatnom edukacijom i obrazovanje. – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović, pozdravljajući sudionike konferencije, te nastavio: - Iz vlastitog iskustva mogu reći da sam kao ravnatelj Tehničke škole imao priliku biti na jednom projektu gdje smo u pravom smislu vidjeli dobre, ali i loše strane u jednom sustavu kao što je Engleska. Vjerujem da naši ljudi imaju dovoljno znanja i volje upustiti se u nešto novo. Svima koji sudjeluju u ovom projektu želim puno uspjeha, da uspješno realiziraju svoje ideje, u Požegi će uvijek naći partnera te i da iz ovog susreta od vas kasnije dođu novi projekti. –

Ukupna vrijednost projekta čiji nositelj je Pučko otvoreno učilište Slatina, iznosi 123.252 EUR, od čega Europska unija sufinancira 90,78 posto. Nakon jednogodišnjeg trajanja projekta očekuje se da će rezultat biti nova praktična i teorijska znanja i vještine nastavnika, razvijen program osposobljavanja za 20 nastavnika, razvijen priručnik za program osposobljavanja itd. Partneri projekta su još Pučko otvoreno učilište Obris, Zvečevo, Grad Slatina i „Marinada“ iz Slatine.