Srijeda, 27 Studeni 2013 18:46

Gradonačelnik primio djelatnice programa pomoći starijim osobama

|| ||

- Provela sam ugodnih šest mjeseci radeći ovaj posao i znajući da sam nekom  pomogla i makgeront.JPGar malo usrećila u njegovoj samoći. Ova dva dana su mi najteža, jer vidim suze u očima tih starih ljudi – napisala je u dnevnik rada jedna od osam gerontodomaćica koje su za Grad Požegu radile u programu pomoći starijim osobama unazad šest mjeseci. Svaka od njih imala je svoje redovne korisnike koji žive u Škrabutniku, Crkvenim i Gradskim Vrhovcima.

Danas ih je primio gradonačelnik Vedran Neferović u Gradskoj vijećnici. Nakon što ih je predstavila Mihaela Pačarek, službenica Grada Požege i  voditeljica programa javnih radova „Pomoć i njega u kući starijim osobama“, gradonačelnik se zanimao za njihova iskustva u radu sa starijima, te im rekao: - Zahvaljujem vam na trudu i brizi prema ljudima koje ste posjećivali, jer sigurno je to jedan human posao. Često im je vaš posjet bio jedini u tom danu. Nadam se da ste i vi stekli dobra iskustva. Grad Požega će se zalagati za pronalaženje rješenja da se ovakav projekt nastavi. – rekao je gradonačelnik Neferović.

Gerontomaćice su svakodnevno posjećivale po nekoliko korisnika, obavljale im kućanske poslove te odlazile u kupnju namirnica. Posljednji tjedan bio je tužan za sve njih, jer su međusobno stvorili nova prijateljstva, bez kojih će posebno korisnicima biti jako teško. – utisak je svih njih.