Petak, 29 Studeni 2013 13:31

Humanitarni božićni koncert u Grabriku

| |

Treću godinu zaredom Požeška biskupija i Tamburaški sastav Bisernica organiziraju humanitarni božićni koncert na kojem će nastupiti najpoznatiji tamburaški sastavi iz Požeško-slavonske županije te solo izvođači. Ovogodišnji koncert najavljen je za 22. prosinca, a prvi put održat će se u Sportskoj dvorani Grabrik.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što su mladi ljudi iz Bisernice pokrenuli ovakvu inicijativu, koju će pomoći Grad Požega s jednim dijelom promidžbe i omogućavanjem prostora. Pozvao bih građane da dođu na taj koncert sa svojim obiteljima i da u to vrijeme Božića zaboravimo sve nedaće. Na ovaj način možemo uljepšati Božić i pomoći potrebitima – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na današnjoj konferenciji za novinare.

O nakani održavanja koncerta i tome što se priprema govorili su vlč. Goran Lukić, v.d. ravnatelja Caritasa Požeške biskupije i Leonardo Matijević, član Tamburaškog sastava Bisernica. Prihod od ulaznica bit će namijenjen požeškoj obitelji Maras, kojoj će se nastojati riješiti stambeni problem.

- Svake godine je namjena koncerta bila pomoć obiteljima. Ove godine ćemo pomoći obitelji Maras, koja je doista u potrebi stanovanja, jer obitelj ima tri osobe s invaliditetom. Caritas Požeške biskupije i župe sv. Leopolda Mandića je već imao neke svoje aktivnosti po tom pitanju, a ovim se koncertom želi proširiti to djelovanje, kako bi se uredio njihov životni prostor – rekao je vlč. Lukić.

Leonardo Matijević zahvalio je Gradu Požegi na potpori koja je omogućila da koncert poboljšaju u odnosu na prethodne.

Ove će godine na koncertu, osim TS-a Bisernice, nastupiti još i Bekrije, Begini, Prijatelji, Berni, Tamburaši slavonske krvi, Garavuše, Possegana, Veličke legende, Zlatna dolina, Tamburaški sastav Kas i kao solisti Vedrana Vukojević, Ivana Galović, Sanela Kovačević i Bruna Oberan.