Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013 17:30

Predstavljen "Aurea fest Požega 2014."

| |

„Idemo u Požegu" slogan je novog požeškog festivala predstavljenog danas na skupštini Turističke zajednice. Festival pod simboličnim nazivom „Aurea fest Požega 2014." trajao bi sedam dana i sastojao se od devet različitih festivala koji bi Požegu oživjeli na jednoj novoj, drugačijoj razini.

Bogata ponuda „Aurea festa" započela bi 1. rujna Festivalom običaja koji bi promovirao slavonske običaje, od berbe kukuruza do slavonskih svatova, drugi dan festivala bio bi Festival mode i nakita, dok je treći dan rezerviran za ulične svirače i mađioničare. Festivalom plesa započeo bi četvrti dan, a za kraj dana predviđen je Festival dj-a i mc-a, s ciljem približavanja mlađoj publici.

,Zlatne žice Slavonije naziv je festivala koji će se održati petoga dana, a popularizirat će glazbu kontinentalnog izričaja u stilovima folk pop, pop i pop rock, dok će idući dan biti posvećen tamburaškoj glazbi. Festival koreografiranog folklora održao bi se sedmi dan, a tijekom svih festivalskih dana posjetitelji će moći uživati u Festivalu vina i gastronomije s posebnim programom.

Veliko vijeće i Organizacijsko-umjetničko vijeće zaduženi su za organizacijsku stranu festivala.

– Radi se o provjerenim ljudima, profesionalcima u svom poslu koji su se već dokazali tijekom proteklih desetljeća i koji sigurno imaju određeni utjecaj, svako u svome poslu. Veliki je ovo napredak za budućnost jer smo ljude birali isključivo po profesionalnom postignuću kako bismo napravili što veći iskorak u odnosu na sve uobičajeno što se smatra festivalom – rekao je Veljko Škorvaga, glavni nositelj ovog projekta.

- Ovakav tip festivala zahtijeva cjelogodišnju promidžbu, ali s druge strane otvara se prema svim stručnim ljudima koji žele dati svoj obol u tome da on bude što kvalitetniji i prepoznatljiv te da se tim ljudima da prostor za kreaciju – riječi su kojima je gradonačelnik Vedran Neferović pozdravio ovaj novi festival koji bi potaknuo stvaranje jednog novog branda i izašao van dosadašnjih okvira.

Aurea fest predstavio bi Požegu i Slavoniju u jednom novom svijetlu, sa svim njezinim bogatstvom i čarima, privlačeći ljude kako iz ostalih krajeva Hrvatske tako i iz inozemstva.