Utorak, 03 Prosinac 2013 12:43

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

| |

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u organizaciji Udruge za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održano je edukativno predavanje na temu zapošljavanja i socijalnog zbrinjavanja osoba s invaliditetom.

- Na području Grada Požege živi više od 500 osoba s invaliditetom koje bi trebale ostvariti svoja prava, a najslabiji smo što se tiče njihovog zapošljavanja. Uvijek stremimo tome da poštujemo barem neke međunarodne definicije osoba s invaliditetom i vjerujem kako ćemo, zajedno s institucijama u državi i Europskom unijom, uvijek raditi na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom - rekao je Marinko Zeljko, predsjednik Udruge za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom Republike Hrvatske.

Predavanje i prezentaciju na temu Zapošljavanje osoba s invaliditetom održali je Hrvatski zavod za zapošljavanje, na temu Prava iz sustava predavanje je održao Obiteljski centar dok je primjenu suvremenih tehničkih pomagala predstavila tvrtka Otos – ortopedska tehnika d.o.o. iz Osijeka.