×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Utorak, 03 Prosinac 2013 14:25

Mladi aktivni građani - kod gradonačelnika

 

Tema – kako biti aktivni mladi građanin – dovela je danas u gradsku vijećnicu učenike Ekonomske škole koji imaju nakanu studirati politologiju. Primio ih je gradonačelnik Vedran Neferović i u jednom školskom satu odgovorio na njihova brojna pitanja. Zanimalo ih je stanje u Požegi, mogućnosti zapošljavanja, kako pokrenuti inicijativu, pa sve to osobnih pitanja političkog opredjeljenja, referenduma, ćirilice i td.

- Nitko ti ne može ponuditi model na ovoj razini koji jamči uspješnost, svaka sredina ima svoje specifičnosti, svoje navike, potrebe. – rekao je pored ostalog gradonačelnik Neferović u odgovoru na jedno od pitanja te dodao:

- Ako želiš biti uspješan, moraš poznavati ljude, njihov mentalitet i navike. U jednom gradu od 26.000 stanovnika, koliko ima Požega, nema politike na visokoj razini, radi se samo o poboljšanju uvjeta života. Tko je tu brži, spretniji i okretniji da nađe varijantu da to lakše ostvari, taj će biti uspješan. Koliko je to politika? Više je to stvaranje okruženja za boji život.

Zorica Raguž, profesorica politike i gospodarstva, koja vodi fakultativnu nastavu politika i gospodarstvo, na kraju je dala učenicima zadatak koji bi mogao biti i za mnoge druge – nabrojite pet razloga kako biti aktivni građanin.