×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 679
Petak, 06 Prosinac 2013 11:04

Četvrta sjednica Gradskog vijeća - Vijeće puno progresivnije i aktivnije

Četvrtu je sjednicu novoga saziva Gradskoga vijeća Grada Požege najavio njegov predsjednik Nino Smolčić||| Četvrtu je sjednicu novoga saziva Gradskoga vijeća Grada Požege najavio njegov predsjednik Nino Smolčić|||

Na četvrtoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća, u trideset točaka dnevnoga reda raspravljat će se o rebalansu ovogodišnjeg proračuna i proračunu za iduću godinu. Rebalans proračuna iznosi 95 milijuna i 709 tisuća kuna dok je plan proračuna za iduću godinu 76 milijuna i 797 tisuća kuna. Sjednica će se održati 12. prosinca u 16 sati.

- Proračun osigurava sredstva za financiranje javnih potreba kroz četiri upravna odjela. Po prvi puta imamo i Odjel za europske integracije za koji je osigurano 4 milijuna i 797 tisuća kuna, prvenstveno za projekte koji će se u potpunosti ili djelomično financirati iz EU fondova ili proračunskih sredstava. Ovaj proračun osigurava nesmetano funkcioniranje grada, održavanje komunalne infrastrukture te sredstva za kulturu. Ima i socijalnu komponentu te osigurava sredstva za razvoj gospodarstva. Sva bojazan da će promjenom vlasti biti upitno bilo kakvo financiranje, ovom prilikom odbacujem – rekao je predsjednik požeškoga Gradskog vijeća Nino Smolčić na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici.

Dodao je kako je proračun pred gradsku upravu stavio zadatak unaprjeđenja gospodarstva i ostvarivanja većeg broja zaposlenih te više rada kroz Odjel za europske integracije pri osiguravanju što više sredstava koji ne spadaju u izvorne prihode već projekte.

- Što se tiče proračuna za 2013., bila je to izborna godina gdje su se u njega stavljale stvari koje nisu ostvarene u ovoj godini. Na primjer, uvršteno je uređenje Trga Svete Terezije za što je bio predviđen prihod i rashod, međutim radovi nisu započeli jer je tek prije mjesec dana izdana građevinska dozvola - komentirao je Smolčić.

Na sjednici će se osim o rebalansu za ovogodišnji proračun te planu proračuna za iduću godinu raspravljati o projekcijama proračuna za 2015. i 2016. godinu za koje je plan iznosa proračuna veći od 100 milijuna kuna.

Dnevni red ...