Utorak, 10 Prosinac 2013 12:27

Veleposlanica Austrije posjetila Požegu: "Osigurat ćemo dom napuštenim psima"

||| |||

Andrea Ikić-Böhm, austrijska veleposlanica u RH danas je posjetila Grad Požegu te se sastala s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem, kako bi razgovarali o temama od zajedničkog interesa, posebno i o udomljavanju pasa iz požeškog azila.

- Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti veleposlanicu Republike Austrije u Hrvatskoj. Kontakt je bio uspostavljen zbog potreba požeške Udruge Sirius, koja nam se obratila s problemom udomljavanja pasa. Kada smo krenuli u rješavanje potreba Udruge Sirius, veleposlanica se uključila, dala svoju potporu i s te strane možemo iskazati zadovoljstvo, jer smo došli do privremenog rješenja za zbrinjavanje pasa. Radi se i na trajnom rješavanju takvoga azila za Požegu – rekao je gradonačelnik Neferović.

Naglasio je kako će Grad Požega naći zemljište na korištenje udruzi koja će primjereno urediti prostor uz pomoć Grada i ostalih donatora.

- Drago mi je da sam danas u Požegi, a jedan od razloga posjeta je što smo vidjeli da deset pasa treba dom i mi smo kao austrijsko Veleposlanstvo odlučili pomoći – istaknula je veleposlanica Ikić-Böhm.

Osim o problemima Udruge Sirius, razgovaralo se i o ostalim drugim aktualnim temama, kao što je korištenje sredstava iz EU fondova i suradnje na gospodarskom i kulturnom planu.

- Imali smo priliku porazgovarati i o ostalim problemima. Upoznali smo tako veleposlanicu sa stanjem u gradu Požegi te smo kroz razgovor dogovorili suradnju i pomoć u realizaciji partnerstva s nekim od nama sličnih gradova u Austriji, što ćemo još konkretizirati drugom prigodom. Cilj je takve suradnje vidjeti kako se određeni problemi rješavaju u Austriji - dodao je gradonačelnik Neferović.

Uz njega su sastanku nazočili i njegovi zamjenici Mario Pilon i Darko Puljašić te gradonačelnikov savjetnik prof.dr.sc. Borislav Miličević, ali i predstavnici Udruge Sirius, u djelu sastanka o azilu za pse te predstavnica austrijskog Interspara koji će se također uključiti u akciju pomoći požeškom azilu za napuštene pse u ovoj, kako ju je veleposlanica nazvala, jednoj lijepoj božićnoj priči.