Subota, 14 Prosinac 2013 09:50

Predstavljen 22. Požeški pučki kalendar

|| ||

Tradicija stvaranja Požeškog pučkog kalendara datira još iz daleke 1846. godine, a večeras je u prostoru Gradskog podruma u Požegi predstavljeno njegovo 22. izdanje.

Udruga za glazbu i pisanu riječ i ove je godine organizirala već tradicionalno predstavljanje spomenute publikacije, dok je nakladnik Kalendara Udruga za glazbu i pisanu riječ Pan Press, pod uredničkim vodstvom Jelenka Topića, dugogodišnjeg požeškog novinara.

Požeški pučki kalendar na svoje 184 stranice donosi cijeli niz raznovrsnih tema i novih pogleda na Požešku kotlinu. Kao i svake godine, kalendar objedinjuje tesktove iz različitih područja, od povijesti, etnologije, zdravstva, povrtlarstva, do sporta, i kulture pa će tako svi moći čitati o idejama novog župana Alojza Tomaševića, gradonačelnika Vedrana Neferovića i mnogih drugih uglednika iz svijeta politike, ali se i informirati o projektima poput dječjeg vrtića u Pleternici i vožnje zaprežnim kolima u parku pokraj Orljave.

Pučki kalendar uskoro će doživjeti i svoje elektronsko izdanje na stranicima Povijesnog društva Požega, kada će njegov sadržaj biti dostupan u digitalnom PDF obliku.