Srijeda, 18 Prosinac 2013 13:54

Potpisan kolektivni ugovor

|| ||

Kolektivni ugovori za zaposlene u gradskoj upravi i ustanovama čiji osnivač je Grad Požega potpisani su danas na razdoblje od dvije godine.

- Drago mi je da smo u ovo predbožićno blagdansko vrijeme potpisali kolektivni ugovor. Zahvaljujem se jednoj i drugoj strani na razumijevanju i dogovoru. Drago mi je da smo uspjeli prevladati sve razlike i postići zadovoljavajuće rješenje – naglasio je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, koji je kolektivni ugovor potpisao za sindikat zaposlenih u gradskoj upravi.

- Mislimo da je ovo jedan korak dobre volje i sa strane sindikata i sa strane nas u Gradu kako bismo ovu godinu premostili i pronašli jedan način da to bude podnošljivo, a onda ćemo uz bolje prilike u Požegi i uz više potencijala moći razgovarati o nekakvim drugim stvarima koje se tiču statusa zaposlenih - rekao je gradonačelnik Neferović.

U ime Sindikata odgojnog obrazovanja Hrvatske (SOOH) kolektivni ugovor potpisala je Blanka Lončarević, povjerenica SOOH-a u Dječjim vrtićima Požega, rekavši kako je ugovor u skladu s trenutačnom situacijom.