Subota, 08 Lipanj 2013 11:22

16. akcija "Kupujmo hrvatsko"

||| |||

Preko stotinu proizvođača iz cijele Hrvatske i među njima 15-ero iz Požeško slavonske županije izložilo je uz akcijsku prodaju na Trgu Sv. Trojstva svoje proizvode. Pod motom „Kupujmo hrvatsko“ i „Vrijedne ruke“ Hrvatska gospodarska komora Požega organizirala je 16. akciju promotivne prodaje kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta. Ujedno je nastavljen i projekt „Vrijedne ruke“ čiji je cilj prepoznati i promicati rad malih poduzetnika koji stvaraju nove proizvode čija kvaliteta i inovativnost doprinose održavanju tradicije i očuvanju kulturne baštine, te stvaranju identiteta hrvatskog proizvoda.

- Ovom akcijom imamo želju i volju razvijeti svijest o kupnji hrvatskih proizvoda, koji su kvalitetni i da na takav način čuvamo radna mjesta.- rekao je Luka Balenović,  predsjednik HGK Požega. – U razgovoru s voditeljem akcije Darkom Janešom, gradonačelnik Vedran Neferović je istaknuo: - Grad Požega je grad vrijednih ljudi, gospodarstvenika i poduzetnika, i sigurno da će biti partner svakom od njih u razvijanju programa, širenja poslovanja, a novim i mladim poduzetnicima ćemo dati podršku, kroz suradnju u obliku partnerstva i rješavanja onih poteškoća na koje nailaze. – Da je ova akcija dokaz potencijala našeg kraja, rekao je i župan Alojz Tomašević, i naglasio da je ključ razvoja i opstojnosti Zlatne doline proizvoditi kvalitetno i kupovati hrvatsko, čime otvaramo nova radna mjesta i zadržavamo stanovništvo da ne odlazi iz ovog kraja.

Današnja ponuda na Trgu bila je doista bogata, a i kupovalo se, posebno proizvodi koje ne susrećemo često na policama marketa.