Utorak, 11 Lipanj 2013 11:23

33. Kulenijada

|| ||

Požeška „Kulenijada“, najstarija od svih manifestacija koje promiču ovaj slavonski specijalitet, počinje u petak uobičajenim ocjenjivanjem kulena u Masnoj industriji Papuk, a u subotu u 11 sati će se ovom delicijom počastiti Požežani na degustaciji u pješačkoj zoni. Turistička zajednica Grada Požege za ovu prigodu organizira i degustaciju sireva i vina, a da ugođaj bude kakav priliči slavonskom kulenu, priređuje se i kulturno-umjetnički program. Ovogodišnju Kulenijadu otvorit će Zdravko Klezinger, poznati požeški proizvođač kulena.

- Pozivam sve Požežanke i Požežane i njihove goste da dođu u pješačku zonu i degustiraju kulene, jer ta manifestacija je naše sugrađane. Želimo da ona postane dio tradicije, da Požežani dođu i kušaju kulene i da odu zadovoljni.  Nadam se da ćemo iduće godine biti još uspješniji i da ćemo imati još neke sadržaje. – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović, na konferenciji za novinare, na kojoj je najavljen cjelokupni program Kulenijade.

Najbolji kuleni bit će proglašeni prema ocjenama Stručnog povjerenstva pod predsjedanjem dr. sc. Marka Krznarića s Veterinarskog zavoda iz Vinkovaca na završnici Kulenijade 27. lipnja u Gospodarskoj komori. Proizvođačima će biti uručene plakete i medalje, uz slavonsku večeru, pjesmu i tambure.