Srijeda, 12 Lipanj 2013 19:45

Koncert Tamburaških orkestara

| |

 Požeško Gradsko kazalište večeras je ispunio zvuk tambura na već tradicionalno održanom godišnjem koncertu tamburaških orkestara Glazbene škole Požega.

Koncert je otvorio Mali tamburaški orkestar GŠ Požega pod ravnanjem dirigenta Dominika Škrabala sa Šestinskim drmešom koji je publiku uveo u večer ispunjenu raznolikim notama tamburaške glazbe, ali i nešto drugačijim ritmovima kao što je onaj „Od Ragtimea i bluesa do Dixielanda“. Mali tamburaški orkestar osnovan je 2011. godine, a trenutno broji 17 članova te nastupa na brojim manifestacijama u Požegi.

Koncert je nastavljen nastupom Tamburaškog orkestra GŠ Požega kojeg je predvodio dirigent Saša Botički, koji orkestrom ravna od njegova osnutka. Ovaj orkestar sudjelovao je na brojnim kulturnim manifestacijama, kako u Hrvatskoj tako i u Europi. Dobitnik je brojnih priznanja, a njegovih 12 članova sviraju u Hrvatskom tamburaškom orkestru. 

Tamburaški koncert završen je nastupom Tamburaškog orkestra „HPD Tomislav“ iz Cernika, pod ravnanjem profesora Marijana Paurića s vrlo zanimljivim izvedbama, od Bachovih „Bardineirea“ do Sausova „Liberty Bella“.