Srijeda, 12 Lipanj 2013 20:22

15. Godišnji koncert u požeškoj katedrali

||| |||

U prigodi blagdana sv. Antuna Padovanskog, te o 250. obljetnici posvete Katedrale održan je tradicionalni 15. godišnji koncert.

 
Djela G. F. Händla i J. S. Bacha izveli su puhački orkestar, komorni gudački sastav, čembalo i orgulje, te Krešimir Fabijanić i Dario Teskera na trubljama, Vlatka Peljhan na violini, Krešimir Has na orguljama, Alen Kopunović Legetin na čembalu, Lucija Zovko na flauti i mješoviti katedralni zbor pod ravnanjem Alena Kopunovića Legetina. Kao solistica nastupila je Tanja Ruždjak, studentica pete godine solo pjevanja u klasi primadone Dunje Vejzović, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kojoj je to bio i diplomski koncert pred komisijom. 
 
Msgr. Josip Devčić, generalni vikar Požeške biskupije, u ime svih nazočnih čestitao je imendan biskupu msgr.dr. Antunu Škvorčeviću. – Neka netko kaže da postoji samo ovaj naš svijet i ovaj život svakidašnji. Glazba koju smo večeras slušali ovdje ponijela nas je u jedan drugi, ali stvarni svijet. Mi pripadamo upravo tome svijetu. Želio bih od srca reći hvala našim glazbenicima što su nam pomogli da dohvatimo barem na neki način taj svijet glazbe. – rekao je biskup, te se zahvalio dirigentu i organizatoru maestru Alenu Kopunoviću Legetinu i svima koji su bili prisutni na ovom koncertu. Pozdravio je novoimenovanog đakovačko-osječkog nadbiskupa msgr. Đuru Hranića, novoizabranog župana, zamjenika gradonačelnika i druge nositelje vlasti u našem gradu i županiji.