Četvrtak, 13 Lipanj 2013 18:24

Memorijalni turnir u Vidovcima

|| ||

Na stadionu NK Dinamo, gdje je prije 22 godine osnovan 63. bataljun, u sklopu programa obilježavanja obljetnice odigran je nogometni turnir. Turnir je odigran u spomen na poginule branitelje - Igor Zalar, Ivan Crnjac, Tade Mikić, Marko Marić, Željko Martić, Vlado Puček i Dragan Gucek. Otovrio ga je gradonačelnik Vedran Neferović, prof., ujedno jedan od pokrovitelja. Zaigrale su ekipe 63. bataljuna,  NK Dinamo, Vojarne i Policije.  Iako nije bilo najvažnije tko će pobijediti, rezultati su odredili poredak: 1. mjesto NK Dinamo, 2. Vojarna, 3. Policija i 4. 63. bataljun. Čestitke i pehare je svim sudionicima uručio Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije, sudionik povijesnih događaja i umirovljeni general Hrvatske vojske.

Related items

 • Memorijalni turnir u Dervišagi Memorijalni turnir u Dervišagi

  Udruga hrvatskih branitelja Dervišaga u prigodi današnjeg Dana Pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizira tradicionalni memorijalni nogometni turnir za poginule i umrle hrvatske branitelje.

  Obilježavanje današnjeg blagdana započelo je misom zadušnicom u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici, nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće na mjesnom groblju u Dervišagi. Ispred Grada Požege svijeću je zapalio zamjenik gradonačelnika Mario Pilon, a ispred Županije Požeško-slavonske zamjenik župana Ferdinand Troha. Nakon zajedničkog ručka tijekom poslijepodneva i večeri slijedi sportski program. Nogometni susret održat će najprije mladi nogometaši, a zatim je središnji turnir za odrasle.

 • Turnir mješovitih parova u odbojci na pijesku Turnir mješovitih parova u odbojci na pijesku

  Na požeškim gradskim bazenima danas je odigran treći po redu turnir u odbojci na pijesku. 30 natjecatelja koji su se razvrstali u 15 mješovitih parova, jutarnja kiša nije spriječila da uživaju u svom omiljenom sportu. Organizator turnira koji je jedna od manifestacija ovogodišnjeg Požeškog kulturnog ljeta je Odbojkaški klub Vallis Aurea.

  Turnir je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović – Drago mi je da odbojka na pijesku dobiva sve više na popularnosti i da ste nadišli nivo rekreacije. Ovo je krasna prilika za vas koji tijekom godine nemate prilike uživati u odbojci na pijesku. Ako se potrudimo sljedeće godine mogli bi osigurati rasvjetu kako bi ovo mogao biti i večernji turnir i kako bi ovaj događaj podigli na viši nivo. – rekao je gradonačelnik Neferović.

   Prvo mjesto na današnjem turniru osvojili su Katarina Horvatović i Marin Androić, drugo Darija Banožić i Marko Antunović, a treći su bili Ivana Žmirei Luka Hrgović. Medalje im je uručio gradonačelni Vedran Neferović.

  Današnji turnir bio je natjecanje mješovitih (muško-ženskih) parova, dok nas 27. srpnja očekuje turnir u odbojci na pijesku u odvojenoj – muškoj i ženskoj konkurenciji.

 • 3. Memorijalni turnir SP Trenk 3. Memorijalni turnir SP Trenk

  Danas je započeo treći Memorijalni malonogometni turnir za poginule pripadnike Specijalne policije "Trenk" na malonogometnom igralištu uz ugostiteljski objekt Sara  Na turniru sudjeluje 19 ekipa koje su, uz domaćine, stigle iz Travnika, Orašja, Slavonskog Broda, Pakraca, Nove Gradiške i dr. Turnir je humanitarnog karaktera, a sav prihod namijenjen je obiteljima poginulih pripadnika SJP ili obiteljima materijalno najugroženijih članova Udruge.

  Na otvorenju turnira bio je prisutan i gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenicima Darkom Puljašićem i Mariom Pilonom. Pozdravljajući nazočne, rekao je: – Danas, kad se prisjećate događanja i svojih zadaća koje ste odradili u Domovinskom ratu, ovo je jedan načn da se prisjećate tih događanja sada u miru i veselju. Zaista vam želim da svaki idući turnir bude onakav kakav vi želite, s vašima prijateljima i gostima. U svoje osobno ime i u ime Grada Požege mogu vam reći da ćete imati potporu i u sljedećim turnirima ili događajima koje ćete organizirati. –

   Turnir je uz čestitke za Dan državnosti otvorio župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, istaknuvši: – Mi smo generacija koja je žrtvama u Domovinskom ratu posvećena da bi mogla prisustvovati ovakvim događanjima i uživati u razvoju naše Republike Hrvatske i naše županije - Napomenuo je kako se spremamo za nekoliko dana ući u novu zajednicu - EU, što će ovom turniru dati značajnije međunarodno obilježje.

  Na turniru je među 19 ekipa sudjelovala i jedna ženska ekipa - Policijske uprave Požeško-slavonske, koja je otvorila turnir, odmjerivši snage s ekipom iz Travnika. Djevojke su uspjele parirati i izborile konačan rezultat 4:4, ali nakon izvođenja penala su ipak ispale.

  Uz nogometne utakmice nazočne je zabavljao glazbeni sastav Play off.

 • Teniski turnir za desetogodišnjake i mlađe Teniski turnir za desetogodišnjake i mlađe

  Na terenima Teniskog kluba Požega danas se odigrava otvoreni turnir za djecu do deset godina. Unatoč visokim temperaturama, prijavljeno je preko tridesetero mladih sportašica i sportaša iz cijele Slavonije, od Vinkovaca pa sve do Zagreba.

  - Želim vam da budete uspješni, da odigrate dobar tenis i da se čuvate vrućine. Želim vam da se dobro izigrate, popričate, upoznate i družite, tako da vam ovaj turnir bude lijepi sportski dan. – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović, otvarajući turnir, s obećanjem da će ih tijekom dana još jednom posjetiti.

  Brojni turniri Teniskog kluba Požega razlog su više da se u naš grad dolazi češće i zbog sportskih susreta.

 • U Vidovcima obilježena obljetnica osnutka 63. bataljuna U Vidovcima obilježena obljetnica osnutka 63. bataljuna

  - Mi smo danas ovdje da vam zahvalimo i kažemo da smo jako ponosni i sretni za sve što ste učinili za nas. – riječi su jedne od učenica i učenika OŠ Antuna Kanižlića, PŠ Vidovci, koji su danas pokazali svojim literarnim radovima što znaju o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima. Svečanošću koju je organizirala Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, na stadionu NK Dinamo, obilježena je 22. obljetnica osnutka 63. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde, prve profesionalne postrojbe formirane u Hrvatskoj i jezgre proslavljene 123. brigade HV-a.

  Sinoć je u kapeli Snježne Gospe služena sveta misa za poginule i umrle hrvatske branitelje u Domovinskom ratu s područja Vidovaca i Dervišage, a danas je na stadionu NK Dinamo održana središnja svečanost. Za sjećanje i ponos na poginule i njihovu nemjerljivu nesebičnost položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položili, zapalili svijeće i pomolili se njihovi suborci, mještani, predstavnici svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Požege, Ministarstva branitelja, Županije, vojarne, policije, državne uprave, vojske, policije, mještani Dervišage i Vidovaca te NK „Dinamo“ Vidovci Dervišaga. Generalu Miljenku Crnjcu, prvom zapovjedniku 123. brigade HV upućen je telegram sa čestitkama za obljetnicu i željama za ozdravljenje, jer zbog bolesti nije mogao biti nazočan.

  Gradonačelnik Vedran Neferović, pozdravljajući nazočne na svečanosti u Vidovcima, zahvalio je svima na dolasku, a posebno hrvatskim braniteljima, te pored ostalog rekao: - Hvala vam svima, vi ste svoju obavezu časno i ponosno odradili, ali isto tako vas pozivam da u idućem vremenu, svake godine, vi hrvatski branitelji s još većim ponosom dolazite na ovo mjesto i prisjećate se svega, jer o Domovinskom ratu i o stvaranju hrvatske države možete govoriti isključivo vi. Stoga vam veliko hvala. – Sve nazočne, a posebno branitelje s kojima je i sam bio zajedno u vremenima kad je domovina zvala, pozdravio je župan Alojz Tomašević. – Ja sam ponosan i zahvalan što stojim danas s vama kao i prije 22 godine kada smo znali što nam je činiti. Kalkulacije nije bilo, da ili ne, nego samo kako. Nismo imali ništa, imali smo srce, dušu i krunicu oko vrata. – Pozvao je sve da zajednički izgrađuju domovinu, jer kako je rekao, jedna knjiga je zatvorena, a danas se otvara nova, bez podjela, da bi zajednički kao i 90.- te i 91. godine gradili bolju budućnost domovine. Svečanost je završena molitvom koju je predvodio župnik Župe sv. Ivana Krstitelja Nedjeljko Androš.