Četvrtak, 27 Lipanj 2013 10:51

Odobrene potpore udrugama

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, Podružnica Požeško-slavonske županije organizirala je program obilježavanja 22. obljetnice osnutka 63. bataljuna u Vidovcima. Za troškove održavanja svečanosti odobrena je potpora od 5.000 kuna.

Twirling klub Požega uputio je na Europsko prvenstvo u Švedsku tri svoje natjecateljice. Ta troškove ovog sudjelovanja odobrena je potpora od 4.500 kuna.

Turistička zajednica Grada Požege organizator je manifestacije Ivanjski krijes, koje se tradicionalno pali u najkraćoj noći u godini 21. lipnja. Za troškove pripremei održavanja  odobrena je potpora od 10.000 kuna.

Središnji koordinacijski odbor akcije gradovi i općine prijatelji djece organizator je istoimene akcije – Gradovi prijatelji djece, u kojoj je preko 90 gradova i općina, među kojima je osim Požege još 40 drugih dobilo prestižni naziv - Prijatelja djece. Uplatom kotizacije od 6.250 kuna za aktivnosti omogućava se provedba suradnje s lokalnima koordinacijama, organiziranje stručnih skupova, edukacija, savjetovanja, dječja participacija, publikacije, promociji i dr.

MK Independent priprema 7. moto susret na kojem će se okupiti veliki broj motorista iz cijele Hrvatske. Na koncertu tom prigodom nastupit će mladi požeški bendovi. Za troškove smještaja, prehrane, zabavnog programa i dr. odobrena im je potpora od 10.000 kuna.

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata TRENK organizirala je Memorijalni malonogometni turnir za svoje poginule pripadnike Specijalne policije. Prihod od ulaznica i donacija namijenjen je obiteljima poginulih koji su trenutačno u slabom materijalnom položaju. Za potporu ovoj akciji odobreno je 1.000 kuna.

Društvo „Sveti Grgur“, koje njeguje tradiciju Grada Požege, osim nastupa u Požegi, dobiva pozive i za nastupe u drugim zemljama. Uskoro će nastupiti u Varšavi i Krakovu. Za troškove putovanja odobrena im je potpora od 3.000 kuna.

Miroslav Kolobarić iz Pleternice je ove godine osvojio tri prva mjesta u bodybuildingu do 90 kg – na prvenstvu Hrvatske u Zadru, Bihač Open i Titan Fest u Bjelovaru. Kako pripreme i treninzi iziskuju značajne troškove, odobrena mu je potpora za nastavak ovogodišnjih priprema u iznosu od 3.000 kuna.

Zbor rukometnih sudaca Požega organizator je memorijalnog turnira „Željko Turkalj“. Ove godine održan je po 14. put. Za troškove organizacije i održavanja odobrena je potpora od 3.000 kuna.

Biciklistički klub „Luks Racing team“ organizirao je dvije utrke u lipnju: utrka Slavonsko brdsko biciklističke lige i 2. utrka XCO Vallis Aurea Požega 2013. godine. Grad Požega prihvatio se pokroviteljstva nad obje utrke te je za troškove održavanja odobrena potpora od 5.000 kuna.

GKUD Požega priprema 3. Ljetni karneval, koji će se u sklopu Požeškog kulturnog ljeta održati u subotu 6. srpnja. Očekuje se desetak karnevalskih skupina iz cijele Hrvatske. Za troškove je društvu odobrena potpora od 15.000 kuna.

Požeškom sportskom savezu odobrena je potpora za odlazak rukometnog kadetskog reprezentativca Domagoja Potnara u Rukometni kamp HRS-a.

Povijesna postrojba Trenkovi panduri je gostovala u Kirževcima i Ivancu, a idući mjesec će gostovati u Bakru na manifestaciji Margaretinog ljeta za dan grada Bakra. Za troškove prijevoza odobrena im je potpora od 3.380 kuna.

Sportske igre mladih – udruga za sport i rekreaciju mladih Split organizator je sportskih natjecanja tijekom ljeta u kojima će sudjelovati i natjecatelji iz cijele naše županije. Za troškove sudjelovanja djece s područja Požege osigurano je i odobreno 30.000 kuna.

Related items

 • Odobrene potpore udrugama Odobrene potpore udrugama
  Udruga Hrvatski policajac - dragovoljci i veterani Domovinskog rata, organizirala je obilježavanje obljetnice prvog sukoba s pobunjenim Srbima na području Požeštine prigodnom svečanošću kod spomenika u Kamenskoj. Za troškove njihovog djelovanja odobrena je potpora od 2.000 kuna.
  Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH bila je na svečanom prijemu kod predsjednika RH dr. Ive Josipovića. Tom prigodom uručena su odlikovanja Reda hrvatskog trolista Zlatku Bošnjaku i Juri Baketariću. Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovan je 63. bataljuna ZNG-a za iskazano junaštvo njegovih pripadnika tijekom Domovinskog rata. Za troškove odlaska odobrena je potpora od 8.420 kuna.
  NK Dinamo Vidovci Dervišaga organizirao je drugi memorijalni turnir za poginule hrvatske branitelje povodom 22. obljetnice osnutka 63. bataljuna ZNG-a. Za troškove obilježavanja ovog značajnog datuma iz novije povijesti požeškog kraja i šire odobrena je potpora od 5.180 kuna.
  Povijesna postrojba Trenkovi panduri bila je gost na Danu općine Petrovsko. Za troškove im je odobrena potpora od 950 kuna. Požeški tamburaški orkestar održao je svečani koncert u prigodi ulaska Hrvatske u EU. Za troškove koncerta i njegovog djelovanja odobrena je potpora od 8.000 kuna.
  Tehnička škola Požega provodi preko Agencije za mobilnost i programe EU dva projekta mobilnosti nastavnika i učenika u Sloveniji i Portugalu. Za dio troškova putovanja odobrena je potpora od 10.000 kuna.
  Iva Radošević, studentica I. godine diplomskog studija računarstva na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku dobila je na natječaju IAESTE mogućnost odrađivanja stručne praksa u Španjolskoj. Za troškove putovanja odobrena joj je potpora od 1.500 kuna.
  Streljački klub Požega dobio je od Streljačkog saveza Hrvatske organizaciju državnog prvenstva u disciplini samostrel field. Natjecat će se ponajbolji hrvatski samostreličari, višestruki prvaci svijeta i Europe. Natjecanje će se održati 13. i 14. srpnja na terenu NK Požega i Streljačkom klubu Požega. Grad Požega prihvatio je pokroviteljstvo prvenstva, uz potporu za troškove od 2.000 kuna.
  Požeškom sportskom savezu odobrena su sredstva za stipendije vrhunskih sportaša za srpanj 2013. u svoti od 5.600 kuna, i to za sljedeće sportaše: Antonio Furić, vrhunski sportaš I. kategorije u body buildingu – 1.600 kuna, Zoran Špoler vrhunski sportaš I. kategorije u streljaštvu 1.600 kuna, Matej Jaroš , vrhunski sportaš I. kategorije u motociklizmu – 1.600 kuna, Tea Scania Đakić, vrhunskoj sportašici III. kategorije u kickboxingu 800 kuna.