Subota, 20 Srpanj 2013 13:42

Odbojka na pijesku - Požega Open 2013

||| |||

Već drugu godinu za redom na požeškim bazenima igra se Otvoreno prvenstvo Požege u odbojci na pijesku „Požega Open 2013“ u organizaciji OK „Sokol“.

Tijekom cijeloga tjedna svi zainteresirani mogli su se putem Facebooka prijavite za ovo natjecanje, a svoje je sudjelovanje danas potvrdilo preko 20 parova. Natjecanje se odvija u muškim i ženskim kategorijama, a trajat će do ranih večernjih sati.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Mario Pilon naglasivši kako će Grad Požega raditi na unaprjeđenju i razvoju sporta u našem gradu kako bi idućih godina bilo još više mladih zainteresiranih za ovakve sportske događaje.

U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojili su Ivan Džeba i Žan Budim, drugo mjesto Marin Androić i Vladimir Smiljanić, dok je treće mjesto pripalo Martinu Bušiću i Dini Žiška. Mladim nadama proglašeni su Luka Čuljak i Marko Puntarić. U ženskoj kategoriji najbolje su bile Katarina Horvatović i Ana Đurčević, drugo mjesto osvojile su Iris Ivaniš i Daria Banožić, a treće Ivana Blažević i Petra Banović dok su mlade nade Ivana Nekić i Eva Stapić. 

Related items

  • Turnir mješovitih parova u odbojci na pijesku Turnir mješovitih parova u odbojci na pijesku

    Na požeškim gradskim bazenima danas je odigran treći po redu turnir u odbojci na pijesku. 30 natjecatelja koji su se razvrstali u 15 mješovitih parova, jutarnja kiša nije spriječila da uživaju u svom omiljenom sportu. Organizator turnira koji je jedna od manifestacija ovogodišnjeg Požeškog kulturnog ljeta je Odbojkaški klub Vallis Aurea.

    Turnir je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović – Drago mi je da odbojka na pijesku dobiva sve više na popularnosti i da ste nadišli nivo rekreacije. Ovo je krasna prilika za vas koji tijekom godine nemate prilike uživati u odbojci na pijesku. Ako se potrudimo sljedeće godine mogli bi osigurati rasvjetu kako bi ovo mogao biti i večernji turnir i kako bi ovaj događaj podigli na viši nivo. – rekao je gradonačelnik Neferović.

     Prvo mjesto na današnjem turniru osvojili su Katarina Horvatović i Marin Androić, drugo Darija Banožić i Marko Antunović, a treći su bili Ivana Žmirei Luka Hrgović. Medalje im je uručio gradonačelni Vedran Neferović.

    Današnji turnir bio je natjecanje mješovitih (muško-ženskih) parova, dok nas 27. srpnja očekuje turnir u odbojci na pijesku u odvojenoj – muškoj i ženskoj konkurenciji.