Ponedjeljak, 05 Kolovoz 2013 14:52

Memorijalni turnir u Dervišagi

||| |||

Udruga hrvatskih branitelja Dervišaga u prigodi današnjeg Dana Pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizira tradicionalni memorijalni nogometni turnir za poginule i umrle hrvatske branitelje.

Obilježavanje današnjeg blagdana započelo je misom zadušnicom u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici, nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće na mjesnom groblju u Dervišagi. Ispred Grada Požege svijeću je zapalio zamjenik gradonačelnika Mario Pilon, a ispred Županije Požeško-slavonske zamjenik župana Ferdinand Troha. Nakon zajedničkog ručka tijekom poslijepodneva i večeri slijedi sportski program. Nogometni susret održat će najprije mladi nogometaši, a zatim je središnji turnir za odrasle.

Related items

 • Svečanosti za Dan pobjede Svečanosti za Dan pobjede

  Hrvatska danas slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja kao sjećanje na 5. kolovoz 1995. godine, kada je u vojno redarstvenoj akciji Oluja oslobođen Knin i time ostvaren najvažniji strateško – politički vojni cilj Domovinskog rata. Vijence i cvijeće na Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima položili su predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije, Požeško – slavonske županije, Grada Požege, Općine Jakšić, državne uprave te mnogi drugi.

  U ime Udruge roditelja poginulih branitelja svoju zahvalnost je izrazila Kata Ronko, prisjetivši se vremena Domovinskog rata i njihovih sinova koji su život položili za našu domovinu.

  - Velike pobjede prati i velika cijena, pa proslavljajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti,  prisjećamo se s posebnim poštovanjem svih onih koji su sudjelovali u toj akciji i pridonijeli njezinu uspjehu, a posebnu zahvalnost dugujemo onima koji su svoje živote položili za slobodu Hrvatske. – rekao je okupljenima na Trgu 123. brigade Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika Vedrana Neferovića. Prisutnima se obratio i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, pored ostalog rekavši - Povijesne okolnosti su htjele da se na današnji dan sjećamo velike pobjede Republike Hrvatske u Domovinskom ratu i definitivnu potvrdu stvaranja samostalne države Hrvatske. Koristim priliku da hrvatskim braniteljima čestitam njihovu veliku pobjedu i svim građanima Republike Hrvatske pa tako i naše Požeštine Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

  - Ovdje s nama je Požega koja želi Bogu reći hvala za dan slobode, dan pobjede i dan hrvatske zahvalnosti, i dan hrvatskih branitelja, čestitam Vam – rekao je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, predvodeći svetu misu za domovinu i poginule i umrle hrvatske branitelje u požeškoj katedrali.

  Za predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije i druge sudionike svečanosti u restoranu Obrtničkog doma organiziran je prigodni domjenak.

 • Sa svečanosti u Kaštelama Sa svečanosti u Kaštelama

  Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomenikom Dr.Franji Tuđmanu u Lukšiću, a zatim i podno velikog Križa u sklopu spomen obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata na Malačkoj, u nedjelju ujutro, 4. kolovoza, u Kaštelima je počelo cjelodnevno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

  Pored izaslanstava domaćina, gradonačelnika Ivana Udovičića sa zamjenicima Mijem Novakom i Zoranom Bonacinom, zatim predsjednika Gradskog vijeća Denisa Ivanovića sa dvjema zamjenicama i okupljenim vijećnicima, te predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, cvijeće i svijeće za poginule branitelje položili su i gosti iz Požeško-slavonske županije (HVIDR-e Požege, Pakraca i Lipika), kao i Splitsko-dalmatinske županije. (www.kastela.hr)

  U ime Grada Požege i Požeško-slavonske županije izaslanstvo je predvodio gradonačelnik Vedran Neferović.

 • Ususret Danu pobjede Ususret Danu pobjede
  Ususret predstojećem Danu pobjede i domovinske zahvalnosti i Danu branitelja naš grad okićen je mnogobrojnim zastavama. Postavljene su na ulazima u grad, a oko 40 zastava ukrašava središnji Trg Sv. Trojstva. Učinjeno je to na inicijativu Udruge Hrvatski policajac – Dragovoljci i veterani Domovinskog rata RH, koji su nedavno Gradu Požegi predložili nabavu zastava i za ovu namjenu dobili novčanu potporu. 
  Grad Požega je s Udrugom roditelja poginulih branitelja za sam praznik u ponedjeljak organizirao u 8,15 sati svečanost polaganja vijenaca na spomen obilježje 123. brigade, nakon čega će s početkom u 9 sati u Katedrali biskup dr. Antun Škvorčević predvoditi svetu misu.
 • Turnir mješovitih parova u odbojci na pijesku Turnir mješovitih parova u odbojci na pijesku

  Na požeškim gradskim bazenima danas je odigran treći po redu turnir u odbojci na pijesku. 30 natjecatelja koji su se razvrstali u 15 mješovitih parova, jutarnja kiša nije spriječila da uživaju u svom omiljenom sportu. Organizator turnira koji je jedna od manifestacija ovogodišnjeg Požeškog kulturnog ljeta je Odbojkaški klub Vallis Aurea.

  Turnir je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović – Drago mi je da odbojka na pijesku dobiva sve više na popularnosti i da ste nadišli nivo rekreacije. Ovo je krasna prilika za vas koji tijekom godine nemate prilike uživati u odbojci na pijesku. Ako se potrudimo sljedeće godine mogli bi osigurati rasvjetu kako bi ovo mogao biti i večernji turnir i kako bi ovaj događaj podigli na viši nivo. – rekao je gradonačelnik Neferović.

   Prvo mjesto na današnjem turniru osvojili su Katarina Horvatović i Marin Androić, drugo Darija Banožić i Marko Antunović, a treći su bili Ivana Žmirei Luka Hrgović. Medalje im je uručio gradonačelni Vedran Neferović.

  Današnji turnir bio je natjecanje mješovitih (muško-ženskih) parova, dok nas 27. srpnja očekuje turnir u odbojci na pijesku u odvojenoj – muškoj i ženskoj konkurenciji.

 • 3. Memorijalni turnir SP Trenk 3. Memorijalni turnir SP Trenk

  Danas je započeo treći Memorijalni malonogometni turnir za poginule pripadnike Specijalne policije "Trenk" na malonogometnom igralištu uz ugostiteljski objekt Sara  Na turniru sudjeluje 19 ekipa koje su, uz domaćine, stigle iz Travnika, Orašja, Slavonskog Broda, Pakraca, Nove Gradiške i dr. Turnir je humanitarnog karaktera, a sav prihod namijenjen je obiteljima poginulih pripadnika SJP ili obiteljima materijalno najugroženijih članova Udruge.

  Na otvorenju turnira bio je prisutan i gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenicima Darkom Puljašićem i Mariom Pilonom. Pozdravljajući nazočne, rekao je: – Danas, kad se prisjećate događanja i svojih zadaća koje ste odradili u Domovinskom ratu, ovo je jedan načn da se prisjećate tih događanja sada u miru i veselju. Zaista vam želim da svaki idući turnir bude onakav kakav vi želite, s vašima prijateljima i gostima. U svoje osobno ime i u ime Grada Požege mogu vam reći da ćete imati potporu i u sljedećim turnirima ili događajima koje ćete organizirati. –

   Turnir je uz čestitke za Dan državnosti otvorio župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, istaknuvši: – Mi smo generacija koja je žrtvama u Domovinskom ratu posvećena da bi mogla prisustvovati ovakvim događanjima i uživati u razvoju naše Republike Hrvatske i naše županije - Napomenuo je kako se spremamo za nekoliko dana ući u novu zajednicu - EU, što će ovom turniru dati značajnije međunarodno obilježje.

  Na turniru je među 19 ekipa sudjelovala i jedna ženska ekipa - Policijske uprave Požeško-slavonske, koja je otvorila turnir, odmjerivši snage s ekipom iz Travnika. Djevojke su uspjele parirati i izborile konačan rezultat 4:4, ali nakon izvođenja penala su ipak ispale.

  Uz nogometne utakmice nazočne je zabavljao glazbeni sastav Play off.